Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΤΑΚΛΑΝ! 118 νεκροί μέσα στο θέατρο – Τέσσερις τρομοκράτες νεκροί – «Οι δράστες εισέβαλαν οπλισμένοι και πυροβολούσαν στο ψαχνό έναν – έναν τους ομήρους»

Ένα από τα σημεία που χτυπήθηκαν στο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων που συγκλόνισε το Παρίσι ήταν το θέατρο Μπατακλάν με αυτόπτες μάρτυρες να μιλούν για μακελειό και ότι υπάρχουν 118 νεκροί μεταξύ αυτών και ξένοι υπήκοοι. 

Όπως ανέφεραν μάρτυρες οι ένοπλοι που εισέβαλαν στο Μπατακλάν πυροβολούσαν εν ψυχρώ στο πλήθος φωνάζοντας «Αλλάχ Αλκμπάρ»...
Η ομηρία έληξε μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας ενώ όπως έγινε γνωστό τέσσερις τρομοκράτες είναι νεκροί. Την ίδια στιγμή σοκ προκάλεσε η είδηση των πολλών νεκρών στο θέατρο ενώ στο σημείο μετέβη ο Γάλλος πρόεδρος μαζί με τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς.
Σε δηλώσεις του από το σημείο εξέφρασε το ευχαριστώ του στους νοσοκόμους, γιατρούς αστυνομικού πυροσβέστες που έκαναν το καθήκον του. Έστειλε μήνυμα στους τρομοκράτες λέγοντας ότι θα βρουν μπροστά τους το γαλλικό έθνος και ότι η Γαλλία παραμένει ενωμένη και αποφασιστική.

Στο Μπατακλάν την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία ενός καλιφορνέζικου συγκροτήματος της ροκ, του Eagles of Death Metal όταν σημειώθηκε μια «τεράστια έκρηξη» και περίπου 20 πυροβολισμοί, όπως αναφέρουν μάρτυρες. Άνδρας που κατάφερε να ξεφύγει δήλωσε: «Καταφέραμε να διαφύγουμε. Υπήρχε αίμα παντού. Άνοιξαν πυρ μέσα στο πλήθος». Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν θύματα μέσα στο κέντρο συναυλιών και ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά.

Στο σημείο της επίθεσης έσπευσε η Δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, ενώ αυτόπτες μάρτυρες έξω από το Μπατακλάν ανέφεραν ότι είδαν 30 άτομα να βγαίνουν από το Κέντρο και δηλώνουν ότι τους απελευθέρωσε η αστυνομία.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός άνδρα που κατάφερε να βγει από τα Μπατακλάν.

«Τρέξαμε στα σκαλοπάτια να ξεφύγουμε. Οι πόρτες έκτακτης ανάγκης ήταν κλειστές. Δεν ξέρω αν ήταν κλειστές από μέσα ή όχι. Δεν ξέρω πόσοι ήταν. Όταν ακούσαμε πυροβολισμούς πυροβολούσαν συνέχεια. Στη συνέχεια ησυχία και μετά άρχισαν οι πυροβολισμοί. Δεν μπορώ να σας επιβεβαιώσω αν ήταν μέσα ή έξω. Δύο αστυνομικοί κατέβηκαν τα σκαλιά προσπάθησαν να βγάλουν τραυματίες. Μας είπαν όλους να πέσουμε κάτω».

Όμηρος μέσα από το Bataclan έκανε απελπισμένη έκκληση για βοήθεια μέσω site κοινωνικής δικτύωσης. «Είμαι ακόμη μέσα στο Μπατακλάν. 1ος όροφος. Βαριά τραυματισμένος. Υπάρχουν επιζώντες στο εσωτερικό. Σφάζουν όλο τον κόσμο, έναν προς έναν. Στον 1ο όροφο γρήγορα».

Σύμφωνα με τη LIberation, δημοσιογράφος του Europe 1 βρισκόταν μέσα στο θέατρο Bataclan, όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί. «Δύο-τρία άτομα, με ακάλυπτα τα πρόσωπα είσεβαλαν με αυτόματα όπλα τύπου καλάσνικοφ και άρχισαν να πυροβολούν στα τυφλά μέσα στο πλήθος». Ο ίδιος εκτίμησε πως οι πυροβολισμοί διήρκεσαν περίπου 15 λεπτά. «Ήταν εξαιρετικά βίαιοι και επικράτησε πανικός» ανέφερε.

«Υπήρχαν τόσα πολλά κορμιά. Δεν μπορώ να το συζητήσω», είπε μια άλλη αυτόπτης μάρτυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: