Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ – ΘΡΙΛΕΡ! Οι διάλογοι φωτιά Πανούση – Ρουμπάτη – Παρασκευόπουλου!


Διαστάσεις θρίλερ παίρνουν πλέον οι καταγγελίες του Γιάννη Πανούση αλλά και οι αποκαλύψεις που γίνονται καθημερινά και αφορούν και το στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λάμπρου, ο οποίος φέρεται να επικοινωνούσε με στελέχη των Πυρήνων της Φωτιάς που κρατούνται στις φυλακές.

Σύμφωνα με...
το δελτίο ειδήσεων του Mega o ίδιος δεν αρνείται ότι κατά διαστήματα έχει μιλήσει με κρατουμένους ανεξάρτητα από το είδος του εγκλήματος που είχαν διαπράξει και μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» αμφισβήτησε τουλάχιστον τον έναν από τους διαλόγους, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
«Αυτό είναι ανεξήγητο ειλικρινά σας το λέω. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να φτάσει κανείς σε ένα τέτοιο σημείο. Υπάρχει τρομακτική απόσταση. Μπορεί να έχει κανείς μια διαφορετική άποψη μέχρι να φτάσει στο σημείο να “δίνει” ανθρώπους με κυνικό τρόπο στην εισαγγελία. Να καταθέτει φακέλους, να καταθέτει διαλόγους, που απορώ που τους βρήκε. Πού βρήκε αυτούς τους διαλόγους; Από τα ελάχιστα που είδα χθες, που εμφανίστηκαν στη δημοσιότητα ειλικρινά αμφισβητώ την ύπαρξή τους. Τουλάχιστον τον έναν από τους δύο διαλόγους που εμφανίστηκαν», είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, που με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει πως ο Π. Λάμπρου δεν είναι πλέον ειδικός συνεργάτης του υπουργείου, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ξεκαθάρισε πως δεν έγινε ποτέ «παζάρι» με κρατουμένους για νομοθετήματα και είπε:
«Κατ” αρχήν θα έλεγα “ναι” να συνομιλεί. Αυτή είναι η θέση μου για την οποία είχα κατακριθεί και στο παρελθόν. Άλλο μια διαπραγμάτευση όμως με μορφή παζαριού – την οποία οφείλει το κράτος ποτέ να μην κάνει – και άλλο ο εκβιασμός στον οποίο οφείλει να μην υποκύπτει και να τιμωρεί. Ουδέποτε έγινε μια συζήτηση και μια διαπραγμάτευση για τα νομοθετήματα τα οποία θα διαμορφώνονταν και απόδειξη αυτού ήταν ότι ο νόμος ο οποίος προέκυψε είχε πάρα πολλές ρυθμίσεις, οι οποίες άφησαν απογοητευμένες πολλές ομάδες κρατουμένων».
Ενήμεροι για τις παρακολουθήσεις Πανούσης & Τσίπρας
Η «ιστορία» πάντως με τους διαλόγους μεταξύ του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και κρατουμένων για υποθέσεις τρομοκρατίας φαίνεται πως όχι μόνο είχαν γίνει εδώ και καιρό γνωστές αλλά είχαν απασχολήσει και κατ” ιδίαν συναντήσεις τόσο του Γ. Πανούση με τον διοικητή της ΕΥΠ, όσο και με τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Ο Γ. Πανούσης φαίνεται πως ενημερώθηκε από τον διοικητή της ΕΥΠ για τις απειλές που εκστόμιζαν κρατούμενοι εναντίον του μεταξύ αυτών και διαβόητος νονός της νύχτας που είχε πει χαρακτηριστικά: «Θα του λιώσω το κεφάλι».
Τις παραμονές της μετάβασης του διοικητή της ΕΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου ώστε να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός ο κ. Πανούσης είχε μαζί του τον εξής διάλογο:
Γ. Πανούσης: Γιάννη μην αρκεστείς στην υπηρεσιακή ενημέρωση και την κοινοποίηση των καταγραφών στο Μαξίμου.
Γ. Ρουμπάτης: Εννοείται ότι θα τον ενημερώσω
Όμως οι πληροφορίες ότι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθείται από την ΕΥΠ όταν συνομιλεί με κρατούμενους έχουν φτάσει και σε κυβερνητικά στελέχη με ένα από αυτά να διαμαρτύρεται στον Γιάννη Ρουμπάτη, λέγοντας: «Τί πράγματα είναι αυτά; Η ΕΥΠ παρακολουθεί τα τηλέφωνα πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ελέγχουμε τίποτα εκεί; (ΕΥΠ)».
Ο Γ. Ρουμπάτης απαντά πως η ΕΥΠ έχει εισαγγελική άδεια να παρακολουθεί υπόπτους για την τρομοκρατία και ως εκ τούτου «ακούει» και όσους συνομιλούν μαζί τους. Όπως φαίνεται το θέμα πήρε διαστάσεις και σε συνάντηση μεταξύ Πανούση και Παρασκευόπουλου παρουσία του Π. Λάμπρου υπάρχει ο εξής διάλογος:
Γ. Πανούσης: Τα πράγματα εξελίσσονται άσχημα. Είναι πολύ σοβαρά. Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτά τα χαρτιά της ΕΥΠ δεν κυκλοφορούν μόνο στα γραφεία υπουργών.
Ν. Παρασκευόπουλος: Γιάννη δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία. Όλα γίνονται όπως πρέπει.
Γ. Πανούσης: Αυτοί όμως οι κρατούμενοι και όσοι δικοί τους είναι έξω, χρησιμοποιούν τις συνομιλίες και με στοχοποιούν.
Ν. Παρασκευόπουλος: Σου επαναλαμβάνω ότι όλα γίνονται όπως πρέπει. Κανείς δεν διαπραγματεύεται νομοθετήματα ή πολιτικές αποφάσεις.
«Πυρά» αντιπολίτευσης για τις καταγγελίες
Την ίδια στιγμή οι αποκαλύψεις προκαλούν και πολιτική αντιπαράθεση καθώς η αντιπολίτευση ζητά από τον πρωθυπουργό να δώσει λύση και να ξεκαθαρίσει το θέμα, ενώ ο Στ. Θεοδωράκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για το θέμα στον πρωθυπουργό.
Ωστόσο κυβερνητικά στελέχη αμφισβητούν ανοιχτά τις καταγγελίες Πανούση με τον Όλγα Γεροβασίλη να λέει: «Ο κ. Πανούσης θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη δικαιοσύνη, ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει».
Ο Θ. Δρίτσας χαρακτήρισε τις καταγγελίες «αστυνομικές ιστορίες», ενώ ο Γ. Κατρούγκαλος τις απέδωσε στη συγγραφή ενός μυθιστορήματος από τον πρώην υπουργό. Από την πλευρά της η Σία Αναγνωστοπούλου είπε πως θα την ενδιέφεραν όλα αυτά στην περίπτωση που είχαν ειπωθεί επί υπουργίας Πανούση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: