Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ! Οι μισοί Έλληνες με «κόκκινα δάνεια» κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους !

Οι μισοί από τους Ελληνες με κόκκινα δάνεια που μέχρι τώρα προστατεύονταν από τον νόμο Κατσέλη κινδυνεύουν με πλειστηριασμό της κατοικίας τους με βάση την νέα πρόταση της κυβέρνησης η οποία τελικά οπισθοχωρεί μπροστά στις απαιτήσεις των δανειστών.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές, στόχος πλέον είναι να...
προστατευτεί το 55% των νοικοκυριών με «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα ελληνική πρόταση προς τους Θεσμούς, θα προστατεύεται η α” κατοικία έως 180.000 ευρώ αντικειμενική αξία, συν 50.000 για το ζευγάρι και συν 25.000 ευρώ για κάθε παιδί έως το τρίτο.
Το όριο για το οικογενειακό εισόδημα αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 28.000 και 30.000 ευρώ και . Μάλιστα κυβερνητικός παράγοντας τόνιζε ότι «αυτό που μένει είναι η διάρκεια του νόμου».
Πηγές τόνιζαν ότι η συζήτηση για τις 100 δόσεις είναι σε καλό δρόμο και δεν υπάρχει πλέον η λογική να καταργηθεί η ρύθμιση, ενώ απομένουν ορισμένα τεχνικά και νομικά θέματα για τον ΦΠΑ όπου η συζήτηση βρίσκεται πλέον στο θέμα του ΟΠΑΠ – δηλαδή το επιπλέον τέλος στα τυχερά παιχνίδια – και όχι στο 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Στόχος της κυβέρνησης είναι όλα τα θέματα να έχουν κλείσει μέχρι την Τρίτη και στα μέσα της εβδομάδας ίσως την Πέμπτη να περάσει ο σχετικός νόμος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: