Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Κλειστά για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια τα δημόσια ΙΕΚ...

Κλειστά παραμένουν τα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) για πρώτη φορά εδώ και μία εικοσαετία, φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες παιδιά τα οποία περιμένουν με αγωνία να αρχίσουν τα μαθήματα.

Σύμφωνα με.. το "Έθνος" πολλοί γονείς εξαναγκάστηκαν να στείλουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά ΙΕΚ, βάζοντας όμως το χέρι στην τσέπη, αφού απαιτούνται δίδακτρα και σε πολλές περιπτώσεις αρκετά υψηλά.
Ο λόγος που τα δημόσια ΙΕΚ παραμένουν κλειστά... (σ.σ. ενώ έπρεπε να λειτουργούν από την 1η Οκτωβρίου), όπως τόνισαν στην εφημερίδα παράγοντες από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία των Ινστιτούτων, είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν προσληφθεί οι περίπου 7.000-8.000 εκπαιδευτές που πρέπει να διδάξουν τους μαθητές των ΙΕΚ, αφού δεν εξασφαλίστηκαν έγκαιρα τα 30.000.000 ευρώ που απαιτούνται για τα λειτουργικά έξοδα των ΙΕΚ καθώς δεν έχουν πληρωθεί και τα δεδουλευμένα του προηγούμενου εξαμήνου.
Σχετικά με το θέμα αυτό η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Δημοσίων ΙΕΚ έστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας ζητώντας του να βάλει τέρμα στην αγωνία των παιδιών και των οικογενειών τους, αλλά και των ιδίων που περιμένουν επίσης να εργαστούν και του ζητούν να τους απαντήσει αν θα λειτουργήσουν φέτος τα Ινστιτούτα.
http://greece-salonika.blogspot.com/2015/11/20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: