Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Καλπάζων φασισμός…

Μέχρι σήμερα, η «δίκαιη οργή» των πάσης φύσεως και κάθε χρώματος Αγανακτισμένων στρεφόταν εναντίον εκείνων που έλεγαν κάτι μη αρεστό.

Ο καλπάζων φασισμός όμως δεν κολλάει σε τέτοιες λεπτομέρειες. 

Τώρα φτάσαμε στο σημείο να δέρνουν έναν άνθρωπο για κάτι που είπε κάποιος άλλος.

Η άγρια και άθλια επίθεση κατά του κ. Γιώργου Κουμουτσάκου είναι φυσική συνέπεια... του φασισμού που καλλιεργείται χρόνια στην Ελλάδα από την ακροαριστερά μέχρι την ακροδεξιά.
Είναι ο φασισμός της χειροδικίας και της «συμβολικής βίας» εναντίον ανθρώπων που λένε κάτι· πολιτικών, συγγραφέων, καθηγητών, δημοσιογράφων και λοιπών...
Είναι ο φασισμός του «Ρουβίκωνα» που πήγε να διαλύσει την παρουσίαση του βιβλίου της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου και ο ναζισμός της Χρυσής Αυγής που ακριβώς την ίδια ώρα έπαιρνε τη μορφή χειροδικίας κατά του κ. Κουμουτσάκου. Είναι ο φασισμός της δικαιολόγησης της βίας, το χάιδεμα των αυτιών των τραμπούκων.
Είναι ο φασισμός της δικαιολόγησης των επιθέσεων, αναλόγως από τον χώρο από τον οποίο προέρχονται.
Είναι ίδιον του φασισμού η έμπρακτη άρνηση του διαλόγου, η χειροδικία αντί του επιχειρήματος. Αυτόν τον φασισμό αφρόνως καλλιεργούν και με τις δηλώσεις τους ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και η κ. Φώφη Γεννηματά, οι οποίοι βρήκαν σοβαρό πεδίο αντιπολίτευσης να καταγγείλουν τον υπουργό Παιδείας ως «ηθικό αυτουργό» του ξυλοδαρμού.
Δηλαδή τι μας είπαν δύο αρχηγοί αστικών κομμάτων; Οτι πρέπει να το βουλώσουν άπαντες, διότι ενοχλούνται τα φίδια και μπορεί να δαγκώσουν κάποιον ανυπεράσπιστο;
Μα δουλειά της Πολιτείας είναι να τσακίζει τα φίδια μόλις αυτά εμφανιστούν, όχι να τα ψυχολογεί και να ζητάει από πολίτες και υπουργούς να προσαρμόζονται στις ορέξεις τους.
Ο φαιός και ερυθρός φασισμός πριμοδοτήθηκε πολλάκις από την ανοησία της «δίκαιης οργής των πολιτών»· όπου πολίτες συνήθως είναι μια δράκα τραμπούκων ανάμεσα σε χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές. Δεν υπάρχει «δίκαιη οργή» ουδενός, όταν υλοποιείται με χειροδικίες ή καταπάτηση δικαιωμάτων τρίτων. Αυτή η οργή είναι και άδικη και ποινικά κολάσιμη.
Επομένως περιμένουμε από την κυβέρνηση της Πρώτης Φοράς να πράξει ταχύτατα το δημοκρατικό της καθήκον. Να συλλάβει τους εγκληματίες και να τους παραπέμψει στη Δικαιοσύνη.
Νισάφι πια με την ατιμωρησία που κάνει τον καρκίνο της βίας να εξαπλώνεται παντού.



Πάσχος Μανδραβέλης
Καθημερινή
orthografos

Δεν υπάρχουν σχόλια: