Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ΝΔ χρειάζεται συγκεκριμένο πολιτικό λόγο

Αναγκαίο χαρακτήρισε έναν δομικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
O βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον Real Fm, τόνισε ότι χρειάζεται ένα ανεξάρτητο υπουργείο Οικονομικών το οποίο θα έχει μοναδικά υπεύθυνο για τα έσοδα. Παράλληλα εκτίμησε ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, παρά μόνο από ατύχημα, καθώς όπως είπε, η κυβέρνηση δεν τις ...
επιδιώκει.
Σχολιάζοντας τα χαμηλά ποσοστά των κομμάτων και το ενδεχόμενο σε εκλογές να μην επιτευχθεί αυτοδυναμία, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το σύνταγμα ορίζει ότι τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να βρουν μία λύση συνεργασίας.
Ερωτηθείς αν η ΝΔ θέλει να γίνει κυβέρνηση, επεσήμανε ότι η πάγια θέση του είναι, «κάποια στιγμή στη χώρα να πάμε σε συνταγματική κατοχύρωση σταθερών εκλογικών κύκλων», αναγνωρίζοντας ωστόσο και τους κινδύνους που μπορούν να προκύψουν, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η χώρα έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ στο παρελθόν από τη λογική του πρόσκαιρου πολιτικού κόστους το οποίο συνήθως έρχεται στην επιφάνεια κάθε φορά που επανέρχεται η συζήτηση για πρόωρες εκλογές».
Και συμπλήρωσε: «Ένα κόμμα εξουσίας, όπως είναι η ΝΔ, οφείλει ανά πάσα στιγμή, επειδή υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν εκλογές και προφανώς στις εκλογές κανείς αγωνίζεται για να τις κερδίσει και όχι να τις χάσει, οφείλει η ΝΔ, να είναι έτοιμη και γι αυτό το ενδεχόμενο και αυτό σημαίνει ότι κι εμείς πρέπει να επιταχύνουμε τους δικούς μας ρυθμούς αναδιοργάνωσης του κόμματος και κυρίως συγκρότησης ενός πειστικού πολιτικού λόγου, ο οποίος πια θα είναι πολύ συγκεκριμένος και δεν θα κινείται στη σφαίρα των γενικών απόψεων».
parapolitika

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.