Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Εθνική διακομματική συνεννόηση ζήτησε η Ντόρα από τον Κ. Παπούλια

Να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου "να υπάρξει μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Εξυγίανσης να υπερψηφιστεί από 180 βουλευτές" ζήτησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Η κυρία Μπακογιάννη εξέφρασε, όπως είπε, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον προβληματισμό και την αγωνία της για το αύριο και τον κίνδυνο οι θυσίες των Ελλήνων να πάνε χαμένες, ενώ επισήμανε ότι...
«τα πολιτικά κόμματα περιμένουν να σκάσει η χειροβομβίδα ο ένας στα χέρια του άλλου».
Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ επικαλέστηκε και την Πορτογαλία, επισημαίνοντας ότι το παράδειγμα της Λισαβόνας δείχνει ότι «είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων, διότι ένα τέτοιο μήνυμα συνεννόησης θα ήταν ένα πολύ δυνατό μήνυμα αυτοπεποίθησης τόσο για τις αγορές, όσο και για τον ίδιο τον ελληνικό λαό που θα ένοιωθε ότι υπάρχει σχέδιο εξόδου από την κρίση». Προσερχόμενη, νωρίτερα, στη συνάντηση, η κυρία Μπακογιάννη είχε μιλήσει για «απόγνωση» την οποία βιώνει ο ελληνικός λαός και για μια χώρα που «οδεύει χωρίς σχεδιασμό, χωρίς μπούσουλα, με έναν δημόσιο διάλογο, ο οποίος διεξάγεται σα να ζούσαμε πριν από την κρίση και αγγίζει πολλές φορές τα όρια του παραλόγου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: