Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

“Βγήκαν μαχαίρια” στο υπουργικό συμβούλιο

Την «γκρίνια» μελών της κυβέρνησης προκάλεσε η ανακοίνωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2012-2015 κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Πέραν της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, που πολλές φορές έχει εκδηλώσει την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του...
υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, που διαφώνησε με την περαιτέρω πώληση μετοχών τόσο της ΔΕΗ όσο και της ΕΥΔΑΠ.
Τη διαφωνία τους εξέφρασαν τόσο ο Δημήτρης Ρέππας όσο και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Οι εκτιμήσεις για το ύψος της ύφεσης προκάλεσαν την επίθεση της υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη προς τον κ. Παπακωνσταντίνου, με την κ. Κατσέλη να υποστηρίζει ότι η ύφεση θα ξεπεράσει το 3% που προβλέπεται και θα διαμορφωθεί στο 4,1%.
Από την πλευρά της, η Άννα Διαμαντοπούλου έθεσε στο «στόχαστρό» της το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν θα πρέπει να λέει ότι οι δυσκολίες είναι πίσω μας. Μάλιστα, η κ. Διαμαντοπούλου συνέκρινε την ελληνική κατάσταση με όρους… Φουκουσίμα, επισημαίνοντας ότι «ο συναγερμός βρίσκεται στο 7». Επίσης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να φοβάται την αυτοκριτική, αντιθέτως, θα πρέπει να εξηγεί στους πολίτες τι δεν έχει πάει καλά μέχρι τώρα.
Παρέμβαση στο υπουργικό συμβούλιο όμως έκανε και ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, που υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πει την αλήθεια στο λαό και να θέσει τα ερωτήματα με σαφήνεια, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε πολιτική επανεκκίνηση του κυβερνητικού έργου.
Για την ανάγκη να υπάρξει ένα ευρύτερο πρόγραμμα ανασυγκρότησης, που θα ξεπερνά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και θα συνδέει την αναπτυξιακή διάσταση με τις κοινωνικές δομές έκανε λόγο ο Κώστας Σκανδαλίδης.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: