Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Γ. Φλωρίδης: “Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ή να πάμε στο λαό”

Νέα πυρά προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης
Από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που διεξάγεται στην Ιπποκράτους, ο κ. Φλωρίδης έκανε λόγο για πλήρη αποσύνθεση του κράτους, προσθέτοντας ότι «ο δρόμος είναι δύσκολος και επώδυνος. Οι άλλες πολιτικές είναι φρούδες».
Για το θέμα της αναδιάρθρωσης, ο κ. Φλωρίδης ανέφερε ότι ...
«αντιμετωπίζουμε το θέμα της έγκαιρης αναδιάρθρωσης. Δεν προσφέρεται για επιπόλαιη συζήτηση» και ότι πρέπει να δούμε ποιοι, πως και πότε αποφασίζουν γι’ αυτό. «Οι οφειλέτες αν αποφασίσουν μόνοι τους προαναγγέλλουν χρεοκοπία», σημείωσε.
Παράλληλα, ο κ. Φλωρίδης άσκησε δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση, μιλώντας για σοβαρή αδυναμία συνολικού σχεδιασμού, αδυναμία στο σωστό μοίρασμα του κοινωνικού κόστους ικανότητας εφαρμογή και αναρωτήθηκε αν η εκτεταμένη φοροδιαφυγή αντιμετωπίζεται με οργανωμένες παρεμβάσεις.  
«Ποιος μπορεί να εξηγήσεις γιατί αυτό το κράτος είναι σήμερα σε πλήρη αποσύνθεση; Αναδεικνύεται μια μεταρρυθμιστική εξάντληση του χώρου μας. Πιστεύω ότι αυτό κυρίως είναι αποτέλεσμα ιδεολογικής ετοιμότητας του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει τόσο πολύ την Ελλάδα», ανέφερε.
Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ζήτημα αλλαγής της βασικής πολιτικής. «Μπορούμε να συνεχίσουμε ως μια συνειδητή απόφαση χωρίς επιφυλάξεις ή ολιγωρίες. Αν δεν μπορούμε να πάμε αποφασισμένα ξεκάθαρα και συντεταγμένα σε αυτό το δρόμο τότε να το πούμε και να πάμε στο λαό Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε καθαρή και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: