Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

"Η αύξηση του ΦΠΑ δύναται να εντείνει τη φοροδιαφυγή"...

 Έκθεση - κόλαφος για τα μέτρα από την Commition


Από τον Άννα στον Καϊάφα πηγαίνει, δυστυχώς, η Ελληνική οικονομία με τους Ευρωπαίους να διαπιστώνουν τώρα ότι τα μέτρα του Παπανδρέου εμπεριέχουν πολλά ρίσκα και είναι δύσκολο να αποδώσουν τα αναμενόμενα.
Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν η οποία θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο Eurogroup, η αύξηση του ΦΠΑ δύναται να εντείνει τη φοροδιαφυγή και να καταστήσει ανέφικτο τον στόχο είσπραξης εσόδων.
Επίσης το δημόσιο χρέος εξακολουθεί να διαγράφει ανοδική πορεία, θέτοντας σε κίνδυνο την προσπάθεια για δημοσιονομική προσαρμογή, αναφέρεται στην έκθεση.
Η εξέλιξη είναι ιδιαιτέρως αρνητική και το μόνο που σώζει στην παρούσα φάση είναι η οικονομική στήριξη της χώρας από την Ευρώπη ή την Αμερική
Όπως όλα δείχνουν ο επόμενος δανεισμός πρέπει να γίνει μέχρι τα...
τέλη Μαρτίου, γι΄ αυτό άλλωστε και ο πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ αναζητά από τώρα υποψήφιους αγοραστές των Ελληνικών ομολόγων, πραγματοποιώντας road show ανά την Ευρώπη.
Μέχρι στιγμής η Ελλάδα , εκτός από υποσχέσεις και δηλώσεις πολιτικής στήριξης, δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ βοήθειας με αποτέλεσμα τα spread να παραμένουν στα ύψη, ενώ η κατάσταση εκτιμάται ότι θα επιδεινωθεί περαιτέρω αφού άρχισαν να ανακοινώνονται τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών τα οποία είναι κυριολεκτικά, απογοητευτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: