Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Η ΝΔ προτείνει τα 23 προγράμματα που προκηρυχθήκαν και τα ανέστειλε η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ...


...23 ορθά μέτρα με "λάθος" επικοινωνία! 

Δεν έπρεπε να τα ανακοινώσει ο αρμόδιος τομεάρχης ο οποίος και ως αρμόδιος Υπουργός τα είχε προκηρύξει;



Δεν μας πέφτει λόγος για το πώς έχουν αποφασίσει στη Ρηγίλλης να αντιπολιτεύονται το ΠαΣοΚ, αλλά όταν γίνονται εξόφθαλμα πράγματα , πρέπει να αναδεικνύονται .
Σήμερα η Ν.Δ. παρουσίασε 23 συγκεκριμένα μέτρα για την τόνωση της επιχειρηματικότητας , της μικρής και μικρομεσαίας δραστηριότητας, αναφερόμενη σε πολύ συγκεκριμένους  νόμους που έχουν ψηφιστεί αλλά δεν έχουν ενεργοποιηθεί. 
Επίσης και σε.προγράμματα που προκηρυχθήκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και "πάγωσαν" (αυτό δεν λέχθηκε, γιατί άραγε;)!
Πέντε μήνες κυβέρνηση το ΠαΣοΚ, δεν μπόρεσε να καταρτίσει ένα ανάλογο προγραμματικό πλαίσιο και πέρα από τις γενικόλογες αναφορές του Παπανδρέου που προκαλούν αναστάτωση στις αγορές , ακριβώς επειδή δεν είναι συγκροτημένες και άμεσα εφαρμόσιμες, δεν εφαρμόζεται κανένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και τόνωσης της αγοράς. 
Κι όμως ο κ. Σαμαράς δεν κατάφερε να προτάξει το γεγονός ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είχε προκηρύξει 23 προγράμματα για τις Πολύ Μικρές και ΜΜΕ επιχειρήσεις τα οποία το ΠαΣοΚ ως κυβέρνηση τα "πάγωσε"!
Καλός ο κ. Παναγιωτόπουλος, αλλά σαφώς καλύτερος σε θέματα οικονομίας και ανάπτυξης ο Κωστής Χατζηδάκης, περισσότερο πειστικός στον κόσμο, λόγω της πολύ καλής παρουσίας του ως Υπουργού Ανάπτυξης!
Η Νέα Δημοκρατία πρώτη κατέθεσε αυτές τις προτάσεις, ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, και πρέπει να αναδείξει την ανικανότητα του ΠαΣοΚ να τα υλοποιήσει. 
Κυρίως όμως να αναδείξει την άγνοια του ΠαΣοΚ με τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας!
Και τούτο γιατί στα μέτρα στα οποία αναφέρεται (σς ενεργοποίηση ΣΔΙΤ, επιδοτήσεις επιτοκίων, κοινοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ κτλ) τα έχουν υπόψη τους οι αρμόδιοι υπουργοί αλλά δεν τα ενεργοποιούν αφού μόλις πρόσφατα τοποθέτησαν τους αρμόδιους γενικούς γραμματείς (σς ειδικός γραμματέας Ανταγωνιστικότητας και γενικός γραμματέας ΕΣΠΑ, ορίστηκαν πριν από δυο - τρεις εβδομάδες)
Κατά την άποψη μας η κυβέρνηση δεν προχωρά στην υλοποίηση αυτών των μέτρων γιατί είναι προγράμματα της κυβέρνησης Καραμανλή!
Ας στελεχωθεί η Ρηγίλλης με άτομα της αγοράς που τα γνωρίζουν αυτά!
Όταν κρίνει ότι πρέπει να τοποθετείται να το κάνει και να μην περιμένει τον αρμόδιο υπουργό για να τοποθετηθεί κατόπιν εορτής, όπως έκανε σήμερα.
Πρέπει να καταλάβει ότι η αντιπολίτευση οδηγεί τα γεγονότα, δεν τ' ακολουθεί!
Κρίμα...

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Συνολικά 23 προτεινόμενα μέτρα άμεσης εφαρμογής, παρουσίασε σήμερα η ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς τα ως ρυθμίσεις - ανάσα για την οικονομία. Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα μέτρα είναι χαμηλού ή μηδενικού δημοσιονομικού κόστους και στόχο έχουν τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, ώστε «να μην βουλιάξει η οικονομία στην ύφεση και να μην εκτιναχθεί η ανεργία». Η δέσμη μέτρων πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα από την κυβέρνηση, χωρίς καμία χρονοτριβή, αλλιώς θα προκληθεί ασφυξία στην αγορά, τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Στα προτεινόμενα μέτρα μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται και η υποβολή αιτήματος από την κυβέρνηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μεταφορά της εθνικής συμμετοχής της Ελλάδας στο τέλος της παρούσης προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ.

Ακόμα, η ΝΔ ζητά να «ξεπαγώσει» και η χρηματοδότηση των μεγάλων έργων υποδομής, με παράλληλη επιτάχυνση της κατασκευής έργων παραχώρησης με αυτοχρηματοδότηση.

Ζητά επίσης να «τρέξει» η διαδικασία των συμπράξεων δημοσίου-ιδιωτικού τομέα, να εξαντληθούν σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση όλα τα περιθώρια δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδοτική στήριξη της ελληνικής οικονομίας και να προωθηθεί η ιδέα της προηγούμενης κυβέρνησης για αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας με συμβάσεις παραχώρησης.

Προτείνεται ακόμα να εξεταστούν νέοι τρόποι για την εξόφληση των υποχρεώσεων του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα και να προωθηθεί το σχέδιο νόμου για τα επιχειρηματικά πάρκα, παράλληλα με την εφαρμογή του νόμου για την ταχεία προώθηση μεγάλων επενδύσεων.

Τέλος, ζητείται να απλοποιηθεί η αδειοδότηση των επιχειρήσεων με «σπάσιμο» της γραφειοκρατίας και να καταργηθούν τα εμπόδια που στρεβλώνουν τη λειτουργία του ανταγωνισμού.

Στο πακέτο μέτρο συμπεριλαμβάνονται και προτεινόμενες δράσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την οικοδομή αλλά και τον τουρισμό.

«Σε κάθε περίπτωση», τονίζει η Νέα Δημοκρατία «τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σε τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, σε ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, σε αύξηση της κατανάλωσης και αποτελούν μία άμεση απάντηση στην ύφεση».