Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Νέα "γκάφα" Παπακωσταντίνου...


...μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων κάνει τον γύρο του κόσμου από το πρωί!

 
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας, κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ.  Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Ο Έλληνας εκπρόσωπος θα αναλάβει την θέση του Αναπληρωτή Εκτελεστικού Διευθυντή του ΔΝΤ.

Ο κ. Ρουμελιώτης διετέλεσε υπουργός Εθνικής Οικονομίας (1987-1989), υπουργός Εμπορίου (1987) και ευρωβουλευτής (1989-1994).
Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου της  Σορβόννης και του Πανεπιστημίου του  Παρισιού ΙΙ.
Ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Σορβώνης (2008-2009), στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από το 2004) και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (1984-1989).
Είναι Πρόεδρος του Γαλλικού Ινστιτούτου Οικονομικών Προβλέψεων του Ευρωμεσογεικού Κόσμου  από το 2004, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος Ομάδας Εργασίας για τον Εκδημοκρατισμό, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων του Συμφώνου Σταθερότητας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (2000-2001).
Διαβάστε το Βιογραφικό του, εδώ !

Τώρα στην πολιτική επιλογή και τις επιπτώσεις της στην οικονομία

Με μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων στον...
ξένο Τύπο απειλείται η Ελλάδα, μετά τη «γκάφα» του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου να επιλέξει ως εκπρόσωπο της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Ο κ. Ρουμελιώτης, παραπέμφθηκε ως κατηγορούμενος σε δίκη για το σκάνδαλο Κοσκωτά, δεν κάθισε ωστόσο ποτέ στο σκαμνί του κατηγορουμένου, επειδή είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το καλοκαίρι του 1989, και η Ευρωβουλή αποφάσισε να μην άρει την ασυλία του, όπως ζήτησε η ελληνική Δικαιοσύνη. 
Η σχετική αναφορά κάνει τον γύρο του κόσμου από το πρωί, καθώς η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην Ελλάδα, εξαιτίας της τραγικής κατάστασης της οικονομίας, ενώ εκκρεμεί το ενδεχόμενο βοήθειας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 
Γιατί μπορεί ο άνθρωπος να μην δικάστηκε ποτέ, σήμερα όμως δημιουργούνται εντυπώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: