Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Παλιό το αιμοβόρο σχέδιο του ΔΝΤ και των Βρυξελλών…

Χαρείτε χαμόγελα αυτοϊκανοποίησης των "σωτήρων" μας στη διπλανή φωτογραφία! 
Με την ευκαιρία κάνω και μία έκκληση στα τηλεοπτικά κανάλια: κάθε φορά που παρουσιάζετε μαύρες κι άραχλες οικονομικές ειδήσεις που θα ματώσουν τον ελληνικό λαό, σας παρακαλώ μην παρουσιάζετε τον κ. Παπακωνσταντίνου να χασκογελάει και να χαριεντίζεται με τους Ευρωπαίους φίλους-φίδια καθώς ακονίζουν τα μαχαίρια για να επιπέσουν μετά μοχθηρίας επί του ελληνικού λαού. 
Βρείτε καμιά άλλη φωτογραφία που να δείχνει σοβαρό τον Υπουργό των Οικονομικών. 
Με ακούτε; 
Μη μας προκαλείτε άλλο σας παρακαλώ. Αφήστε μας στον πόνο μας!
Λοιπόν, πώς πάνε τα στενά μαύρα κοστούμια που μας ετοιμάζετε; Καλά; Διαβάζω σήμερα στο in.gr «“Ερήμην” της ελληνικής κυβέρνησης τα πρόσθετα μέτρα μετά τις 16 Μαρτίου.» 
Ωραία λοιπόν! Από τις 16 Μαρτίου και μετά δε χρειαζόμαστε την αποκοιμισμένη, μοιραία κι άβουλη κυβέρνηση. Ας παραιτηθούν όλοι συμπούπουλοι για να γλιτώσουμε και τις ...παχυλές αποδοχές τους και την περαιτέρω οικονομική ζημιά που σίγουρα θα μας συσσωρεύουν με την ανικανότητα, την ολιγωρία και τις παλινδρομήσεις τους. Θ' αποφασίζει για τα του οίκου μας η βλοσυρή Τρόικα (ΕΚΤ, Κομισιόν, ΔΝΤ). Τ’ ακούτε μωρέ άχρηστοι; Κατεβείτε από τις καρέκλες, τις πολυθρόνες, τους καναπέδες, που χαλαρώνετε μακαρίως, και πηγαίνετε να κρυφτείτε σε καμιά σκήτη μπας και ξελαμπικάρει το θολωμένο μυαλό σας και αφυπνιστεί η συνείδησή σας.

Κι εσείς οι τριακόσιοι της κοινοβουλευτικής χούντας, να πάτε σπίτι σας πριν εξαντληθεί η υπομονή του λαού. Θα γλιτώσουμε πολλά από τα αφορολόγητα χοντροεπιδόματά σας, τις βολευτικές "αποζημιώσεις" για να κάνετε τρύπες στο νερό και να βαράτε γροθιές στον αέρα, και τις έξτρα αμοιβές για τις απατηλές εξεταστικές επιτροπές, δηλαδή για να κάνετε τη δουλειά για την οποία ήδη σας πληρώνουμε! Να πάτε όλοι σπίτια σας, και αν έχετε τσίπα, όσοι κλέψατε στο παρελθόν να επιστρέψετε άρον-άρον τα κλεμμένα. Μ’ ακούτε; Η φαυλοδημοκρατία σας καταργήθηκε de facto, κι εσείς όλοι είστε πια μια περιττή και πανάκριβη πολυτέλεια.

Λοιπόν, δυο λόγια και για τον υποκριτή Γιώργο Παπανδρέου και το χαμογελαστούλη υποκριτή Γιωργάκη Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι προσποιούνται ότι δε γνώριζαν τίποτα για την τραγική κατάσταση της οικονομίας και ψεύδονταν ασύστολα ότι λεφτά υπήρχαν και σχέδιο υπήρχε – ένα σχέδιο που εδώ και τεσσερισήμισι μήνες ψάχνουν με το ραχάτι τους να βρουν, πνιγμένοι μέσα στις απατηλές διαβουλεύσεις των χοντροπληρωμένων ανεγκέφαλων επιτροπών.

Λοιπόν, "σωτήρες" του Ελληνικού λαού, ξέρατε ή δεν ξέρατε ότι οι δήμιοι του ΔΝΤ και των Βρυξελλών εποφθαλμιούσαν το 14ο και 13ο μισθό εδώ και πολλούς μήνες; Βγάλτε επιτέλους τις μάσκες της υποκρισίας και πείτε ότι το γνωρίζατε, αλλά σας είχε πιάσει ακράτεια, κοινώς πρεμούρα, για ν’ ανεβείτε στην εξουσία, και δημαγωγούσατε ασυστόλως απαιτώντας εκλογές από την επομένη των βουλευτικών εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου 2007. Σας είχε ανοίξει η όρεξη με την ισχνή πλειοψηφία των 152, και μετέπειτα 151, βουλευτών της ΝΔ και δε μπορούσατε να συγκρατήσετε τα σάλια σας, ανεύθυνοι δημαγωγοί.

Λοιπόν, γνωρίζατε ή δε γνωρίζατε; Αν γνωρίζατε και μας λέγατε ότι λεφτά υπάρχουν, τότε είστε μεγάλοι ψεύτες και δημαγωγοί. Αν δε γνωρίζατε, όπως προσποιείστε, τότε είστε πτωχοί τω πνεύματι και απληροφόρητοι. Διαλέγετε και παίρνετε. Σε κάθε περίπτωση, είστε επικίνδυνοι, και ουδεμία άφεση αμαρτιών δικαιούστε να πάρετε από τον ελληνικό λαό για τα δεινά που μας φορτώνετε, κρυβόμενοι πίσω από τους "κηδεμόνες" που λέτε ότι δε σας ρωτάνε.

Έχουμε και λέμε, παίδες: Στις 25 Ιουλίου του 2009, τότε που ο επιπόλαιος, όπως καθημερινά αποδεικνύεται, ΓΑΠ περιερχόταν πόλεις και χωριά και βροντοφωνούσε ότι λεφτά υπάρχουν, η Καθημερινή έγραφε: «Την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους, προτείνει μεταξύ άλλων το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος, το οποίο χωρίς τη λήψη δραστικών μέτρων θα εκτιναχθεί στο 116% του ΑΕΠ το 2010 και στο 122% το 2011.» Δείτε εδώ.
Διαβάζετε εφημερίδες Γιωργάκη μου; Μήπως διαβάζει τον καθημερινό Τύπο έστω κάποιος από τους συνεργάτες σας; Δεν τις ξέρατε αυτές τις προτάσεις του ΔΝΤ τότε; Ή μήπως τις ξέρατε αλλά τις γράφατε στα παλιά σας τα παπούτσια ως τζάμπα μάγκες; Κι αν τις γράφατε τότε στα παλιά σας τα παπούτσια, και ορμούσατε να φάτε τον Καραμανλή όταν πήγαινε να βάλει κάνα φόρο παραπάνω, γιατί τώρα δέχεστε το ΔΝΤ στο σβέρκο σας ώστε ν' αποφασίζει για μας, ερήμην της εκλεγμένης κυβέρνησής σας, μετά τις 16 Μαρτίου; Κάτι μου μυρίζει βρώμικη συνομωσία, και αναμφίβολα η ιστορία θα σας τοποθετήσει εκεί που ανήκετε: στους ανεύθυνους δημαγωγούς, ελπίζω όχι και στους προδότες. Από σας εξαρτάται να το αποφύγετε.

Μου κάνει εντύπωση όμως ότι κάποια από τα μέτρα που πρότεινε τότε το ΔΝΤ, όπως η «Κατάργηση της αντικειμενικής αξίας και εφαρμογή των φόρων επί της πραγματικής εμπορικής αξίας», τα μεταθέτετε για το 2011! Περίεργο! Προφανώς δε θέλετε να τα χαλάσετε με τους κατασκευαστές και τους μεγαλοεργολάβους οι οποίοι έχουν θησαυρίσει τσεπώνοντας μαύρα χρήματα, αφού πουλάνε έως και δυο φορές πάνω από τις αντικειμενικές αξίες. Σας φοβερίζουν ότι έχει νεκρώσει η οικοδομή. Μα η οικοδομή νέκρωσε διότι οι κατασκευαστές έχουν μουλαρώσει και κρατάνε αμείωτες τις τιμές εδώ και δύο χρόνια, όταν σε άλλες χώρες με οικονομική κρίση οι τιμές των ακινήτων έπεσαν κατακόρυφα ακολουθώντας τη μειωμένη ζήτηση. Έτσι δε λειτουργούν οι ελεύθερες αγορές; Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με τη ζήτηση κι όχι ανάλογα με τις ορέξεις των εμπόρων κατασκευαστών.

Ακούστηκαν και κάτι σπουδαιογελοίες προτάσεις για κατάργηση του ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές, για να τονωθεί τάχα η αγορά! Αν αποφασιστεί τέτοιο δραστικό μέτρο σε περίοδο χρεοκοπίας, χωρίς συγχρόνως να εξισωθούν οι αντικειμενικές αξίες με τις εμπορικές τιμές, θα πρόκειται για μια ακόμη πρόκληση και ανευθυνότητα που θα ρίξει την οικονομία ακόμη βαθύτερα στο κόκκινο.

Εκτός από την Καθημερινή, και το Capital.gr θεωρούσε δεδομένο ότι θα έμπαινε μαχαίρι στο 13ο και 14ο μισθό. Διαβάστε εδώ άρθρο με τίτλο «Γιατί θα καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός» που δημοσιεύτηκε επίσης πριν από τις εκλογές, την 1η Οκτωβρίου του 2009. Τον περασμένο Οκτώβρη επίσης η economia.gr είχε αναφερθεί στην προειδοποίηση του ΔΝΤ: «Τα υφιστάμενα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικές άμεσες πολιτικές. Σε ένα πιο ασταθές περιβάλλον του δημοσιονομικού τομέα, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει σε μια νέα αύξηση των περιθωρίων απόδοσης (spread).» Πρόσθετε επίσης ότι «δεν επιτρέπεται αναβολή της δημοσιονομικής εξυγίανσης».

Και η κυβέρνηση του ΓΑΠ τι έκανε μέχρι τώρα; Απλώς εφάρμοσε κάποια μέτρα-ασπιρίνες “κοινωνικής αλληλεγγύης", έτσι για σοσιαλιστική δημαγωγία, αφού το όποιο ελάχιστο όφελος το παίρνει πίσω στο πολλαπλάσιο με την αύξηση του φόρου κατανάλωσης της βενζίνης, την εξ’ αυτής αύξηση των τιμών καταναλωτικών αγαθών πρώτης ανάγκης, και την επαπειλούμενη αύξηση του ΦΠΑ. Όσο για τα λοιπά, ακόμη κ***βαράει, διαβουλευόμενη για το ποιες αποδείξεις θα μαζεύει για να πετσοκόψει το αφορολόγητο από την πίσω πόρτα. Για αύξηση του ανώτατου συντελεστή από 40% στο 50% ούτε λόγος να γίνεται. Μη μου τον πλούτο τάραττε! Για ουσιαστική φορολόγηση της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας συνεχίζει να διαβουλεύεται μπας και δυσαρεστήσει τους "ιεράρχες".

Κατά τ’ άλλα, για όσα επώδυνα έρχονται που θα μας ματώσουν, και κάποιοι θα πουν το ψωμί ψωμάκι, θα φταίει ο Καραμανλής. Θέλετε να συμφωνήσω μαζί σας ότι η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν η χειρότερη που έχει περάσει; Να συμφωνήσω! Άλλωστε τα είχα ψάλλει επανειλημμένως και πολύ σκληρά μάλιστα στην προηγούμενη κυβέρνηση μέσα από τα άρθρα μου σε τούτο το ιστολόγιο και κανείς δε μπορεί να με κατηγορήσει για μεροληψία. Όμως, δεν αντέχω, παίδες, το ψέμα, την υποκρισία, και την αχαλίνωτη και επικίνδυνη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ.

Να θυμίσω μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα, μπας και ξυπνήσει από το λήθαργο έστω κι ένας πράσινος οπαδός-πρόβατο και αρθρώσει κριτικό λόγο αντί να τρέχει ξοπίσω βελάζοντας, μπέε, μπέε!

Έχουμε και λέμε:
Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Στο μέσο της μεγαλύτερης διεθνούς οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, η πολιτική της κυβέρνησης καθιστά τη χώρα θλιβερή παραφωνία. Ενώ παντού υιοθετήθηκαν δημοσιονομικά πακέτα στήριξης για να τονωθεί η πραγματική οικονομία τους και να αντιμετωπιστεί η κρίση, στη χώρα μας όχι μόνο δεν υπήρξε τέτοιο πακέτο, αλλά η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα που αφαιρούν εισοδήματα και ως εκ τούτου επιτείνουν την κρίση. Από τις αρχές του 2008, πολύ πριν οποιαδήποτε επιρροή διεθνούς κρίσης, η κυβέρνηση είχε προβεί σε ένα μπαράζ μέτρων που πλήττουν την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.
Από την περσινή αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα, έως την καθιέρωση του ΕΤΑΚ, από την αύξηση των Τελών Κυκλοφορίας το 2008 έως το πάγωμα των μισθών και συντάξεων, από την αύξηση της παρακράτησης φόρου έως την έκτακτη φορολογία εισοδήματος, την αύξηση των τελών στα κινητά, τη νέα αύξηση των ΕΦΚ και την πρόσφατη ανακοίνωση νέων (!) αυξήσεων στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ, η χώρα ζει στην παραζάλη συνεχών φορολογικών μέτρων. Η έντασή τους θα αρκούσε από μόνη της για να θέσει την οικονομία σε κρίση.»

Αυτά έγραφε ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών σε άρθρο του στην Καθημερινή, στις 26 Ιουλίου 2009, μια μέρα μετά τη δημοσίευση στην ίδια εφημερίδα των σκληρών μέτρων που πρότεινε το ΔΝΤ, όπως ανέφερα πιο πάνω!

Αναρωτιέμαι, πόσα «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές» θα τους είχε απευθύνει ο Ιησούς αν ήταν σήμερα ανάμεσά μας; Ίσως στα λεξικά του μέλλοντος δίπλα από τη λέξη 'υποκρισία' να γραφτεί ως συνώνυμο η λέξη 'ΠΑΣΟΚ'. Αφαιρούσαν, λοιπόν, εισοδήματα τα μέτρα του ανάλγητου Καραμανλή που μισούσε το λαό. Ενώ τα μέτρα της κυβέρνησης του ΓΑΠ, που μας ματώνουν, προσθέτουν στο εισόδημά μας! Αλλά θα μου πεις αυτά τα επώδυνα μέτρα δεν τα επιβάλλει ο ΓΑΠ και το οικονομικό επιτελείο των φιλεύσπλαχνων σοσιαλιστών αλλά η κακιά Τρόικα. Ο ΓΑΠ και η κυβέρνησή του απλά έχουν σκύψει το κεφάλι και καρπαζώνονται για λογαριασμό μας.

Ο Γ. Παπανδρέου είναι σοσιαλιστής και εξ’ ορισμού αγαπάει το λαό και δε θα ήθελε να τον στενοχωρήσει, ενώ ο χοντρός προκάτοχός που είναι βλοσυρός καπιταλιστής και μας μισούσε!
Δημαγωγούσαν λοιπόν ασύστολα και κατ’ εξακολούθηση εξορκίζοντας τα όποια οικονομικά μέτρα έπαιρνε ο Καραμανλής με την ισχνότατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ενός βουλευτή. «Κάντε στη μπάντα να περάσει η Ελλάδα», βροντοφωνούσε ο ΓΑΠ από κάθε μπαλκόνι, και φυσικά, όπως αποδεικνύεται τώρα, μέσα του εννοούσε, κάντε στη μπάντα να περάσει το ΔΝΤ! Και εν τέλει, ο Καραμανλής έκανε στην μπάντα, για να κατηγορείται σήμερα από εκείνον που τον έσπρωξε ανηλεώς και εκβιαστικά να πηδήξει από τη βάρκα ως ρίψασπις! Ε, αυτό δεν το θέλει ούτε ο Θεός αλλά ούτε ο διάολος!

Και ιδού ο οδοστρωτήρας του ΔΝΤ είναι προ των πυλών, αλλά για όλα φταίει ο Καραμανλής ο Μικρός! Φταίει βεβαίως ο Καραμανλής, βαριές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησής του, αλλά όπως έχω τονίσει επανειλημμένα σε προηγούμενα άρθρα μου, φταίμε κι εμείς φταίτε κι εσείς φταίνε κι άλλοι… Οι αμαρτίες όλων όσων κυβέρνησαν τούτη τη χώρα από τη Μεταπολίτευση και μετά είναι τεράστιες.

Επαναλαμβάνω, όμως, τον ξένο ζυγό κάτω από τον οποίο μπήκαμε, ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΕΙΣΟΥΜΕ, αν τον αποσείσουμε ποτέ, διότι ίσως είναι πια αργά…
Και δεν είναι ώρα τώρα για εξεταστικές επιτροπές για το τις πταίει περισσότερο ή λιγότερο. Όταν καίγεται το σπίτι σου κοιτάζεις πώς θα σβήσεις τη φωτιά και δεν ψάχνεις να βρεις ποιος έφταιγε. Καπίτο ανεγκέφαλοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: