Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Νέα Δημοκρατία: Σχέδιο "Καλλικράτης" : «έκθεση ιδεών με δηλώσεις προθέσεων και τεχνάσματα επικοινωνιακά»

«Χωρίς πόρους και αρμοδιότητες η διοικητική μεταρρύθμιση»

 

Για «έκθεση ιδεών με δηλώσεις προθέσεων και τεχνάσματα επικοινωνιακά» έκανε λόγο ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΝΔ, Χρήστος Ζώης, με αφορμή την συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου για τη διοικητική μεταρρύθμιση.
Ο κ. Ζώης δήλωσε ότι πρόκειται για διοικητική μεταρρύθμιση χωρίς πόρους, χωρίς μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, χωρίς χωρική κατανομή των νέων Δήμων και χωρίς νέες ...αρμοδιότητες.
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Διοικητική μεταρρύθμιση, χωρίς πόρους δεν γίνεται.
Όμως ακούσαμε υπαινιγμούς για νέους φόρους που πιθανώς αφορούν και αύξηση του ΦΠΑ».
«Διοικητική μεταρρύθμιση, χωρίς νέες αρμοδιότητες με μεταφορά και αντίστοιχων πόρων δεν γίνεται. Όμως και πάλι η Κυβέρνηση δεν είπε τίποτα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη» συμπλήρωσε, λέγοντας ότι ο πρόχειρος τρόπος αντιμετώπισης του θέματος από την κυβέρνηση υπονομεύει ουσιαστικά τη μεταρρύθμιση.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, λέγοντας ότι η κυβέρνηση φέρνει προς διαβούλευση θέσεις για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, χωρίς «να έχει διασφαλίσει τους πόρους οι οποίοι θα μπορούν να καταστήσουν τη μεταρρύθμιση αυτή αποτελεσματική και αποδοτική».
Τόνισε ότι τα όργανα που θεσμοθετεί η κυβέρνηση καθιστούν τη λειτουργία των αυτοδιοικητικών θεσμών γραφειοκρατική και εξαιρετικά δυσκίνητη και κατηγόρησε ότι θα έχει ως αποτέλεσμα τη διεξαγωγή εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με «ευκαιριακές κομματικές συμμαχίες».
Τόνισε επίσης ότι «είναι αδιανόητο» ο νυν αρμόδιος Υπουργός να κάνει κριτική ως προς τη διαφάνεια των ΟΤΑ, όταν «οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ προ του 2004 είχαν πλήρως αδρανήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: