Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Γραφείο Ντόρας Μπακογιάννη: Ανακοίνωση για Frontex μετά το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ

Γενναία και παλικαρίσια δήλωση του Γραφείου της κ. Ντόρας  Μπακογιάννη που ξεσκεπάζει την αδράνεια  της σημερινής κυβέρνησης!
Η κυβέρνηση απουσιάζει από τα καθημερινά προβλήματα - προκλήσεις που παρουσιάζονται στα Εθνικά μας θέματα, τονίζει  ουσιαστικά στην ανακοίνωση του το Γραφείο της κ. Μπακογιάννη. 
Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου που αφορά σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ:


" Με  αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», από το γραφείο της Βουλευτού Α΄ Αθηνών της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση : 

Θα  έπρεπε να ζει κανείς σε άλλη χώρα για να ισχυριστεί ότι ...
το ΥΠΕΞ επί των ημερών της κυρίας Ντόρας  Μπακογιάννη, «αδιαφόρησε» για τα θέματα λαθρομετανάστευσης (ειδικά μάλιστα από την Τουρκία) και συνεργασίας με την FRONTEX.
Επί της θητείας της, και με επιμονή  της Ελλάδος, η FRONTEX επιμήκυνε από δίμηνη σε ετήσια την επιχειρησιακή κάλυψη όλης της συνοριακής γραμμής της Ελλάδας, ενώ επιτεύχθηκε και η ουσιαστική αύξηση των συμμετεχόντων κρατών στην άσκηση «Ποσειδών».
Η Τουρκία  υφίστατο καθημερινές απορρίψεις των  διαβημάτων της -από ευρωπαϊκές πλέον Αρχές- κάθε φορά που επιχειρούσε να παρενοχλήσει τα επιχειρησιακά μέσα της FRONTEX σε περιοχές που η ίδια, αυθαίρετα, έμμεσα ή άμεσα, επεδίωκε να αμφισβητήσει.
Για πρώτη  επίσης φορά η Ελλάδα έθεσε το θέμα της μη συμμόρφωσης της Τουρκίας με τις υποχρεώσεις που πηγάζουν γι’ αυτήν από τη Συμφωνία Επανεισδοχής που είχε υπογράψει με τη χώρα μας και το συνδέσαμε μάλιστα και με την ενταξιακή της πορεία. Για τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος η κυβέρνηση της Ν.Δ. ζήτησε και πέτυχε να ασκηθεί πίεση από ολόκληρη πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη σύναψη αντίστοιχης Συμφωνίας Επανεισδοχής με το σύνολο της Ε.Ε.
Όλοι θυμούνται  ότι τα θέματα αυτά τα έθετε η κυβέρνηση της Ν.Δ. και σε συνόδους κορυφής. Όλοι θυμούνται επίσης τις εδώ επισκέψεις των Επιτρόπων και των λοιπών υψηλών Κοινοτικών αξιωματούχων που –για πρώτη φορά- συντάσσονταν ανοιχτά με τις θέσεις της χώρας μας.  Οι δε Έλληνες αξιωματούχοι βρίσκονταν σε συνεχή επαφή με τα κοινοτικά όργανα σε όλα τα επίπεδα καταθέτοντας τις θέσεις μας και αποτρέποντας την υιοθέτηση άλλων μη ευνοϊκών για την Ελλάδα.  Μέχρι της αποχωρήσεώς της κ.Μπακογιάννη από το Υπουργείο Εξωτερικών  αυτή ήταν η κατάσταση και το αναφερόμενο στο δημοσίευμα σχέδιο συμφωνίας απλώς δεν υφίστατο.
Οι οδηγίες της πολιτικής και της υπηρεσιακής ηγεσίας πάντως ήταν σαφείς : Συμμετοχή, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων αξιωματούχων της FRONTEX ακριβώς για την αποτροπή υιοθέτησης μη ευνοϊκών για την Ελλάδα θέσεων. Είναι άγνωστο γιατί τρεις μήνες μετά την κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα παρουσιάζονται κοινοτικές θέσεις σαν κι αυτές που εμφανίζει το δημοσίευμα.
Τελειώνοντας, υπογραμμίζεται ότι τα θέματα αυτά είναι λεπτά και πολύπλοκα  και ότι το συμφέρον της χώρας  δεν εξυπηρετείται όταν χρησιμοποιούνται για σκοπούς ξένους προς αυτό.
Το ΥΠ.ΕΞ. επί των ημερών της Ντόρας Μπακογιάννη έκανε δυναμική και υπεύθυνη εργασία για τα μεγάλα αυτά θέματα. 
Μέχρι δε της αποχωρήσεώς της δεν άφησε τίποτα στην τύχη. 
Τώρα είναι η σειρά άλλων να συνεχίσουν την εθνική αυτή αποστολή με τον ίδιο δυναμισμό και την ίδια υπευθυνότητα ."

Και ορισμένα απλά ερωτήματα του Ιστολογίου μας : 
Η Νέα Δημοκρατία έχει Τομεάρχη στα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής;
Αν έχει που βρίσκεται;
Αυτή η Παράταξη, που υπηρετούμε από την ίδρυση της, δεν είναι ίδια με την σημερινή Νέα Δημοκρατία;
Τότε γιατί δεν προστατεύουμε την κυβερνητική της πολιτική;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
john anast είπε...

Έϊναι πολύ σωστή η απορία σας. Την ίδια απορία έχω κι εγώ, εδώ και 90 ημέρες περίπου. Αύτη η Νέα Δημοκρατία δεν οφείλει να υπερασπιστεί το έργο της; Εκτός και αν οι υπουργοί της πιστεύουν ότι δεν έκαναν τίποτα καλό. Επιτέλους, θα ακούσουμε την φωνή του νέου προέδρου; Ο κόσμος της ΝΔ την χρειάζεται περισσότερο από ποτέ...