Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Το ταμείο είναι μείον

Κάθε άλλο παρά πανηγυρική είναι η συμπλήρωση των 100 ημερών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, καθώς το θέμα που επικρατεί είναι οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, την Δεύτερα, "ότι δεν υπάρχει σάλιο".
Η αναφορά αυτή του κ. Λοβέρδου έγινε σχετικά με τη δυνατότητα του ΟΑΕΔ να καταβάλλει το επίδομα ανεργίας.
Όπως ήταν λογικό, το βασικό αντικείμενο συζήτησης ήταν οι δηλώσεις του κ. Λοβέρδου και η αγωνία, τόσο του ίδιου, όσο και της κυβέρνησης, αλλά και στελεχών του υπουργείου να περιοριστούν οι συνέπειες και να πέσουν οι τόνοι.
Μέσα σε όλα, σε αυτό το "μαύρο" σκηνικό που δημιουργήθηκε ήρθαν να προστεθούν νέα, εξαιρετικά αρνητικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου από τα οποίο ξεχώρισε άρθρο στους Financial Times του Ντέσμον Λακμάν, αναλυτή του αμερικανικού ινστιτούτου δημόσιας πολιτικής American Enterprise Institute και επί χρόνια οικονομολόγου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο οποίος τονίζει ότι "η Ελλάδα θα πρέπει να ...εγκαταλείψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την Ευρωζώνη".
Σε κάθε περίπτωση ένα πρώτο συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει κάποιος, αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι δεν κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα, τόσο σε ό,τι αφορά τον τρόπο που μας βλέπουν και μας αντιμετωπίζουν οι ξένοι, αλλά και σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, κάποιοι κάνουν λόγο για επιδείνωση του αρνητικού κλίματος από την 4η Οκτωβρίου έως και σήμερα.
Γιάννης Διονάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: