Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Πίσω από τις κουρτίνες όμως κρύβονται παιχνίδια εξουσίας

Τι κρύβει η συμμαχία Άννας - Χάρη κατά Μιχάλη;

Τις προηγούμενες ημέρες και με αφορμή την επιστολή της κ. Διαμαντοπούλου ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια κόντρα μεταξύ τριών υπουργών της κυβέρνησης.
Όμως τα φώτα ήταν στραμμένα στην οικονομία με αποτέλεσμα πολλοί λίγοι να αντιληφθούν τι ακριβώς παίζετε πίσω από τις κουρτίνες.
Τι πυροδοτεί την κόντρα μεταξύ της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου και του κ. Χάρη Παμπούκη με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη;
Τι κρύβει η συμμαχία;  
Επιφανειακά αυτό που φαίνεται ότι πυροδότησε την κόντρα της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου και του κ. Χάρη Παμπούκη με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ήταν το θέμα της ιθαγένειας και η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας.
Η κα. Διαμαντοπούλου και ο κ. Παμπούκης είχαν συμφωνήσει προφορικά να γίνει σύσκεψη για το κέντρο της Αθήνας, η οποία στόχο έχει να μετατρέψει τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη από αποκλειστικά υπεύθυνο υπουργό σε απλό συνδιαχειριστή, κάτι που προκάλεσε την έντονη ενόχληση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Πίσω από τις κουρτίνες όμως κρύβονται παιχνίδια εξουσίας του όχι ...
αναγκαστικά μακρινού μέλλοντος.   Στην πολιτική για κάτι που φαίνεται σήμερα, στην πραγματικότητα  υπάρχει μια προεργασία ετών.
Η κυρία Διαμαντοπούλου το 2007 δεν έθεσε τελικά υποψηφιότητα για αρχηγός του κόμματος ,όπως κάποιοι ανέμεναν μετά την εκλογική ήττα.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης από την πλευρά του απέφυγε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, έστω και σε επίπεδο διαρροών. Εν τούτοις οι πολιτικές φιλοδοξίες του καθενός για την μετά Παπανδρέου εποχή εξακολουθούν να υπάρχουν, όσο και αν κρύβονται κάτω από το χαλί.
Η κ. Διαμαντοπούλου με αφορμή ιθαγένεια και την εγκληματικότητα στέλνει το μήνυμα ότι… «ναι μεν ο Μιχάλης καλό παιδί , αλλά …δεν τα καταφέρνει».
Σταδιακή αποδόμηση λοιπόν με σκοπό το «κάψιμο» κάθε μελλοντικών αρχηγικών βλέψεων του κ. Χρυσοχοΐδη.
Συγχρόνως η υπουργός Παιδείας θέλησε -και κατάφερε- να υπερτονίσει τις καλές της σχέσεις με ανθρώπους του περιβάλλοντος του σημερινού πρωθυπουργού, πράγμα απαραίτητο για την επόμενη ημέρα.
Από την πλευρά του ο κ. Παμπούκης δεν έχει αρχηγικές βλέψεις αλλά καιρό τώρα προσπαθεί να επιδείξει έναν ευρύτερο ρόλο στην κυβέρνηση και να ισχυροποιήσει την θέση του. Το έχει ανάγκη αφού βάλλεται (ανοικτά πλέον) από το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Του δίνεται λοιπόν η δυνατότητα να προεδρεύσει μεταξύ υπουργών.
Συγχρόνως ο κ. Παμπούκης, ένας ιδιαίτερα ευφυής άνθρωπος έχει το χάρισμα εκτός του διαπραγματευτή ( το οποίο  άλλωστε είναι και το επάγγελμα του) και αυτό της ….. «πολιτικής ενόρασης».
«Βλέπει» λοιπόν ….Άννα για την επόμενη μέρα και ….κτίζει την πολιτική του ( και όχι μόνο) εκβάθυνση.  
Γιατί όπως λέει και ο μεγάλος Αμερικανός δημοσιογράφος George Will «Το μέλλον έχει τον τρόπο να καταφτάνει …απροειδοποίητα»!
politis

Δεν υπάρχουν σχόλια: