Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Έκτακτη σύσκεψη κάλεσε ο Σαμαράς μετά τα όργια στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Έξαλλος έγινε χθες ο Αντώνης Σαμαράς μόλις πληροφορήθηκε τα διαδραματισθέντα στην συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή.
Πρόεδρε, άκου να δεις τι έγινε τον είχε ενημερώσει προηγουμένως ο Μουρούτης:

Η Βάσω Παπανδρέου που διάβασε πρωϊ πρωί την αποκάλυψη του antinews για το ΕΣΠΑ (http://www.antinews.gr/?p=30828) τάχωσε στην κυβέρνηση επειδή οι περισσότεροι περιφερειάρχες που έβαλαν  δεν ξέρουν τι είναι ΕΣΠΑ και χάθηκαν τα κονδύλια. « Καλή η διαβούλευση αλλά οδηγεί σε απραξία, ασυνεννοησία και σύγχυση», πρόσθεσε έξαλλη με όσα γίνονται.
Ο Φλωρίδης είπε ότι δεν υπάρχει πολιτικό κέντρο αποφάσεων και η κυβέρνηση δεν ξέρει που πάει και που βαδίζει.
Ο Ντίνος Βρεττός εξαπέλυσε πυρά εναντίον του Πετσάλνικου λέγοντας γιατί δέχθηκε να έρθει νύκτα αυτή η τροπολογία στη Βουλή.
Η Σοφία Γιαννακά την είδε Μπουμπουλίνα και είπε στον Παπακωνσταντίνου ότι «κάθε φορά που σας φοβίζει ο κ. Παπουτσής συνεπικουρούμενος από την Μπιρμπίλη μην κάνετε πίσω, αυτό σας κάνει κακό».
Η Σούλα Μερεντίτη τά έχωσε αντιθέτως στον Παπουτσή και είπε ότι «δεν θυμάμαι να έχω εξουσιοδοτήσει κάποιον να δηλώνει ότι διαφωνεί με τις επιλογές του οικονομικού επιτελείου».
Το καλύτερο βέβαια το είπε ο  Γείτονας:...
«με αντιεξουσιαστές υπουργούς δεν γίνεται κυβέρνηση».
Μόλις τα άκουσε αυτά ο Σαμαράς έσκισε την δήλωση που είχε ήδη ετοιμάσει για να απαντήσει στον Παπανδρέου και είπε στον Μουρούτη να τους φωνάξει όλους στο γραφείο, μαζί με εκείνον «που μου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει δυο γραμμές, ενώ τώρα ανακαλύπτω ότι έχει τέσσερις».
«Τι μπορούμε να κάνουμε πρόεδρε, με μια κυβέρνηση που νομίζει ότι είναι ακόμα αντιπολίτευση και αντιπολιτεύεται τον εαυτό της;» άρχισε να δικαιολογείται ένας από εκείνους που συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη που ακολούθησε στον 2ο όροφο της Ρηγίλλης.
«Πρόκειται για μυστικό σχέδιο του ΓΑΠ» τον διέκοψε ένας άλλος. «Θέλει να υπονομεύσει τον ρόλο του προέδρου ως αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και βάζει τους δικούς του να  βρίζουν την κυβέρνηση».
«Δεν υπάρχουν πλέον κανόνες στον τόπο αυτό αναρωτήθηκε ένας τρίτος.
«Όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τα χώνουν πιο σκληρά από τους δικούς μας, εμείς τι πρέπει να κάνουμε, να βγούμε στους δρόμους με την Αλέκα;» είπε ένας τέταρτος.
Στη συνέχεια και ενώ ο Γιάννης, ο διαχρονικός καφετζής της Ρηγίλλης, σέρβιρε λεξοτανίλ στους παρευρισκόμενους, ο Λαζαρίδης ξαναδιάβαζε τις σημειώσεις του στο «Τι να Κάνουμε» του Λένιν, ο Παναγιωτόπουλός έπαιρνε πληροφορίες από την Σπυράκη του Mega και ο Αρβανιτόπουλος προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκε:
1 Να προταθεί στον πρόεδρο της Βουλής να απαγορευθεί η οπλοφορία βουλευτών, επειδή δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει σε επόμενη τροπολογία της κυβέρνησης
2  Να ζητήσει σήμερα ο Σαμαράς από τον Πρωθυπουργό έκτακτη συνάντηση και να του ζητήσει να μαζέψει τους βουλευτές του επειδή παρεμβαίνουν προκλητικά στο έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους ιδίου
3. Το Γραφείο Τύπου να οργανωθεί επιτέλους και να ασχολείται συστηματικά με τον αντιπολιτευτικό λόγο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και να τον αναπαράγει με όλους τους τρόπους και τα μέσα.
4. Να συμβουλεύσει ο Σαμαράς στον Παπανδρέου να μην επαναπαυθεί με την δήλωση του Παπακωνσταντίνου ότι “η Ελλάδα δεν έχει άλλες κρυφές αμαρτίες” και εκτεθεί. Διότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να έκανε στα νιάτα του ο Πάγκαλος.
Olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: