Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

«Όχι» σε επίσπευση των εκλογών, «ναι» σε συζήτηση στη Βουλή

Στο ρυθμό των παρακολουθήσεων ζει τα τελευταία 24ωρα το Μέγαρο Μαξίμου που για πρώτη φορά από τις εκλογές του 2019, φαίνεται να μην ελέγχει τη δημόσια ατζέντα. 
Οι εξελίξεις γύρω από το predator και η συνεχιζόμενες εμφανίσεις μελών του υπουργικού συμβουλίου που φέρονται να ήταν υπό παρακολούθηση βάζουν το πλαίσιο στον πολιτικό διάλογο.
Με φόντο τα όσα καταγράφονται εδώ και περίπου δέκα μέρες , οι συσκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους στενούς του συνεργάτες είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση. Η εκτίμηση που υπάρχει στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι με βάση τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής ότι... το πολιτικό πρόβλημα για την ΝΔ είναι μεν υπαρκτό αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που θα προκαλούσε τεράστια ζητήματα για την κυβέρνηση.

Σε αυτό το συμπέρασμα συντείνουν και τα ευρήματα δημοσκοπήσεων που έχουν στη διάθεση τους, όπως επιμένουν, κυβερνητικά στελέχη. Η φθορά που φαίνεται να υφίσταται το κυβερνών κόμμα ποικίλει από κάτι λιγότερο από μία μονάδα μέχρι μιάμιση. Παράλληλα αυτή την κάμψη δείχνει να μην την εκμεταλλεύεται ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

«Όσοι φεύγουν από την ΝΔ φαίνεται ότι μπαίνουν στη δεξαμενή των αναποφάσιστων» λέει στο liberal.gr συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Παρόλαυτα ο προβληματισμός υπάρχει και ήδη σχεδιάζονται οι επόμενες κινήσεις του κ.Μητσοτάκη σε αυτό το πεδίο.

Πρώτα από όλα, συγκλίνουσες πληροφορίες ξεκαθαρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις φωνές που ακούστηκαν περί επίσπευσης των εκλογών με πρόσχημα την όξυνση και πόλωση του κλίματος, δεν προτίθεται να αλλάξει τον σχεδιασμό του.

Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας
είπε ο κ.Μητσοτάκης στον Αντέννα , κάτι που ξεκαθάρισε και σε έναν πολύ κλειστό κύκλο συνομιλητών του μετά και τις σχετικές διαρροές περί παρακολουθήσεων. Σενάρια θέλουν ως τον πλέον πιθανό χρόνο εκλογών τον Απρίλιο ή τον Μάιο με την 2α ή την 9η Απριλίου που συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες.

Ο πρωθυπουργός επίσης φαίνεται να έχει καταλήξει στην απόφαση να πάει ο ίδιος στη Βουλή , μόλις η νομοθετική ρύθμιση περί της απαγόρευσης των κακόβουλων λογισμικών μπει στο κοινοβούλιο και να υπερασπιστεί την κυβερνητική αυτή πρωτοβουλία. 
Όπως γίνεται αντιληπτό μία τέτοια κίνηση θα προκαλέσει άμεσα σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ανεβάζοντας το πολιτικό θερμόμετρο. Σύμφωνα με πληροφορίες η ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή θα πρέπει να προγραμματίζεται μέσα στο προσεχές δεκαήμερο.

Κώστας Αλεξανδρής

Δεν υπάρχουν σχόλια: