Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Θεανώ Φωτίου (Υπουργός ΣΥΡΙΖΑ): Οι επιχειρηματίες βγάζουν τις υποκλοπές για να ρίξουν την κυβέρνηση

Στην παραδοχή ότι δυσαρεστημένοι μεγαλοεπιχειρηματίες εμπλέκονται στην υπόθεση των παρακολουθήσεων με απώτερο σκοπό την πτώση της κυβέρνησης κατέληξε η βουλευτής και πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου κατά τη διάρκεια μπρα ντε φερ που είχε στη Βουλή με τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Συγκεκριμένα, η κα Φωτίου με πρόθεση να ασκήσει κριτική σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης κατέληξε στη διαπίστωση ότι «το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με τα 72 δις ευρώ των ταμείου Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ». Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «διασπαθίσετε σε ημέτερους το Ταμείο Ανάκαμψης. Γι’ αυτό το ταμείο γίνονται όσα παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες από επιχειρηματίες που προφανώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι από όσα κάνατε»...
Από πλευράς του ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που «δια στόματος της κλείνουν και τα δύο θέματα: και των υποκλοπών και των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης».

«Μοιράσαμε τα χρήματα όχι όπως θέλουν οι επιχειρηματίες γι αυτό και μας χτυπούν. Έχετε δίκιο. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ικανοποιεί τις επιθυμίες τους» κατέληξε ο συλλογισμός του κ. Γεωργιάδη.

Η εκστρατεία λάσπης του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος ανέφερε ότι «η εκστρατεία λάσπης και σπίλωσης που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταρρέει. Ο κ. Τσίπρας και οι συκοφαντικοί του βραχίονες είναι έκθετοι και υπόλογοι»

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «μετά τον κ. Μαντζουράνη, συνεργάτη του κ. Τσίπρα και δικηγόρο του κ. Βαξεβάνη, που παραδέχθηκε την απουσία στοιχείων και τεκμηρίων για τα όσα «αποκαλύπτει» σε δόσεις ο εντολέας του, τη σκυτάλη πήρε άλλο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Η βουλευτής κ. Θεανώ Φωτίου, πριν από λίγο στη Βουλή, αποκάλυψε ότι υπάρχει σχέδιο προσβολής της κυβέρνησης  από  κέντρα που δεν είναι ευχαριστημένα, επειδή η κυβέρνηση δεν προσάρμοσε στα μέτρα τους το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον. Υποστήριξε μάλιστα ότι οι «αποκαλύψεις» για τις υποκλοπές είναι κομβικό μέρος του σχεδίου αυτού».  

«Όσο η Δικαιοσύνη προχωράει την έρευνά της και αναπτύσσονται οι θεσμικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την διαλεύκανση της υπόθεσης των κακόβουλων λογισμικών, τόσο η εκστρατεία λάσπης και σπίλωσης που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταρρέει. Ο κ. Τσίπρας και οι συκοφαντικοί του βραχίονες είναι έκθετοι και υπόλογοι», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: