Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Ονειρεύονται διάσπαση της ΝΔ

Θέλουν την ΝΔ να κοπεί σε δύο ή τρία κομμάτια και ελέω απλής αναλογικής να κυβερνούν με κυβερνήσεις «συνεργασίας». 
Η χαρά της διαπλοκής! 
Ό,τι και να βγάζει η κάλπη αυτοί θα κυβερνούν, επειδή θα εκλείπει η προοπτική μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης που να απειλεί να τους στείλει στο περιθώριο. 
Τα ισχυρά συμφέροντα παίζουν τα ρέστα τους, καθώς δεν θέλουν μια νέα τετραετία Μητσοτάκη. Το νοσηρό κλίμα που επικρατεί έχει την... σφραγίδα τους.
Στους διαδρόμους κυκλοφορούν διάφορα σενάρια που μιλούν για πτώση του Κυριάκου Μητσοτάκη και για την αντικατάστασή του από πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ. 
Είναι μια τακτική win – win για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του. Στην χειρότερη των περιπτώσεων γι αυτούς, ευελπιστούν ότι θα προκαλέσουν εσωκομματική ταραχή στην ΝΔ.
Στην καλύτερη ελπίζουν ότι κάποιος μπορεί στο τέλος να πατήσει την πεπονόφλουδα. 
Η αλήθεια, όμως, απέχει πολύ από τα σενάρια αυτά. 
Στην ΝΔ υπάρχει πλήρης συνειδητοποίηση για το τι ακριβώς συμβαίνει και ποιο είναι το καθήκον του κάθε στελέχους απέναντι στην χώρα. 
Το κομματικό συμφέρον έρχεται δεύτερο μπροστά στους κινδύνους που δημιουργεί σε αυτή την περίοδο για τα εθνικά μας συμφέροντα μια παρατεταμένη πολιτική κρίση στο εσωτερικό της χώρας.

Ενδιαφέρον στοιχείο επίσης είναι η αναντιστοιχία που υπάρχει μεταξύ των θεμάτων που θέλει να διατηρήσει η διαπλοκή στην επικαιρότητα και μέσω των Media που ελέγχει και της απήχησης που έχει τελικά αυτή η θεματολογία στο κοινό. 
Τα μέχρι στιγμής ευρήματα των δημοσκοπήσεων δεν δείχνουν να έχει πληγεί η κυβέρνηση από την εκστρατεία λάσπης. 
Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι πίσω από την λυσσώδη προσπάθεια να πέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύβονται οικονομικά συμφέροντα που δεν έχουν σχέση με την ανάγκη του τόπου για καλές και παραγωγικές κυβερνήσεις.

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: