Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Υποκλοπές συμφερόντων

Η Θεανώ Φωτίου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπαν -με διαφορά 24 ωρών και με διαφορετικό ύφος και λέξεις- το ίδιο πράγμα μέσα στη Βουλή. 
Ότι η υπόθεση των υποκλοπών αναφύεται στη σκιά της σύγκρουσης οικονομικών συμφερόντων μεταξύ τους και με την κυβέρνηση για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. 
Η κ. Φωτίου που έχει μητρική αγάπη και πολιτική λατρεία στον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο έχει πει ότι είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης και για χάρη του έχει υπερασπιστεί μέχρι και τον Παύλο Πολάκη, χαρακτηρίστηκε από τους διάφορους «πλανήτες» της Κουμουνδούρου, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως ανόητη. Την αποδόμησαν κανονικά οι σύντροφοι...

Η εκδοχή της κ.Φωτίου θα ήταν απλά ένα δυσάρεστο απρόοπτο για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εάν τα ίδια δεν επαναλάμβανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Έχων βέβαια την πολιτική πονηρία να παραχώνει τα πικρά που σερβίρει στον Αλέξη Τσίπρα, εντός της κεντρικής γραμμής, έτσι ώστε ουδείς να μπορεί να του προσάψει το χαρακτηρισμό του υπονομευτή, το οποίο δεν αντέχουν ούτε οι αριστεροί της προκοπής, ούτε οι άλλοι.
Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, αξίζει στην κυβέρνηση να πέσει -σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο- αλλά οι υποκλοπές είναι και θέμα οικονομικής διακυβέρνησης της χώρας!
Αν έπρεπε να μπουν υπότιτλοι στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, άνετα θα έμπαιναν τα λόγια της κ. Φωτίου!
Έχοντας πει ότι η κυβέρνηση πρέπει να πέσει, ο νυν και αεί αρχηγός της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει να του την πέσει ο Πολάκης και οι συν αυτώ. Δεν μπορούν να πουν, όπως είπαν στη συντρόφισσα Φωτίου, ότι λέει ανοησίες.

Ο πυρήνας της συλλογιστικής τους είναι ο ίδιος.


Οι εγχώριοι ολιγάρχες, ή κάποιοι εξ αυτών, άλλα ήθελαν, άλλα περίμεναν και άλλα βλέπουν ως προς τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης γι’ αυτό και προχωρούν στο σχέδιο «γαία πυρί μειχθήτω;».
Είναι σαφές πως και εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν στελέχη -και μάλιστα πρώτης γραμμής- που για διαφορετικούς λόγους το καθένα, δεν είναι πρόθυμα να κουβαλήσουν τη λάσπη μέχρι τη φτερωτή του ανεμιστήρα.
Κάποιος γιατί ξέρει ότι η λάσπη εκτοξεύεται προς όλες τις κατευθύνσεις αδιακρίτως. 
Ένας δεύτερος διότι του είναι απεχθής ο παρασκευαστής ή παρασκευαστές της λάσπης. 
Ένας τρίτος διότι κοιτάζει στο κοντινό αύριο και θεωρεί ότι μένοντας σχετικά καθαρός, διατηρεί προβάδισμα όταν η στρατηγική της τοξικότητας άνευ ορίων, οδηγήσει σε ένα ακόμη εκλογικό Βατερλώ την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα ήταν εξαιρετικά παρήγορο αν μπορούσαμε να σκεφτούμε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πολλούς οι οποίοι θα αξιολογούσαν, ως εξαιρετικά σημαντικότερους, από την πτώση της κυβέρνησης, τους εθνικούς κινδύνους που προκύπτουν εάν τα στοιχεία που υπονόησε ο δικηγόρος των κ. Τσίπρα και Βαξεβάνη, ο κ. Ματζουράνης, βρεθούν από τα χέρια όσων θέλουν να κάψουν την κυβέρνηση, σε χέρια όσων θέλουν να κάψουν τη χώρα.

Κατερίνα Γαλανού

Δεν υπάρχουν σχόλια: