Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Ο Νίκος Παππάς παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για το «ΣΥΡΙΖΑ Channel»

Την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε πριν από λίγη ώρα η Βουλή. 
Ο πρώην υπουργός παραπέμπεται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, με αφορμή τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.
Η Βουλή παραπέμπει τον Νίκο Παππά με 178 θετικές ψήφους έναντι 86 κατά, 12 «παρών» και 23 αποχές... (υπήρξε άκυρο ψηφοδέλτιο). Ο εγκαλούμενος δεν είχε δικαίωμα ψήφου.
Όσον αφορά στα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής στήριξαν το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισε, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενώ απείχαν Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε οι βουλευτές της πλειοψηφίας υπογράμμισαν τα ευρήματα της έρευνας που αποδεικνύουν την προσπάθεια της Kυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να χειραγωγήσει τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών και να ποδηγετήσει τα Μέσα Ενημέρωσης.
Ακόμα, κάλεσαν τον πρώην υπουργό να δώσει πειστικές απαντήσεις για το περιεχόμενο των sms μηνύματα που αντάλλασσε με τον Χρήστο Καλογρίτσα σε μια περίοδο που ο ίδιος ήταν αρμόδιος για την θεσμική θωράκιση του διαγωνισμού και ο γνωστός εργολάβος υποψήφιος καναλάρχης.
Στην αντίπερα όχθη, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ο Νίκος Παππάς επιχείρησαν να υποβαθμίσουν την βαρύτητα του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και εστίασαν στο γεγονός ότι το τελικό πόρισμα δεν συμπεριέλαβε το κακούργημα της δωροληψίας καθώς δεν προέκυψαν επαρκείς αποδείξεις.
Στην συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καλύπτοντας πλήρως τον πρώην υπουργό του καθώς υποστήριξε ότι οι Νίκος Παππας και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τα δύο πρόσωπα που ήδη έχουν παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο, αποτελούν παράσημο για την παράταξή του.

Η πρώτη αντίδραση του Παππά μετά την παραπομπή του

 Νέα Δημοκρατία ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα της, υπερψηφίζοντας ένα πόρισμα που ανακαλεί τον κορμό της κατηγορίας εναντίον μου. Και, μάλιστα, με διαρροές", δήλωσε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην ολομέλεια της Βουλής.
"Η πλειοψηφία συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματικής της σκοπιμότητας. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του", πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: