Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Κραυγή αγωνίας για τους νέους από τις ΜΕΘ

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς, στο Σωτηρία, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ περίπου 40 άτομα. 
Θέλετε να μάθετε την ηλικία τους; 
Από 27 ετών έως και 60.
Ας πούμε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι. 
Η αύξηση των κρουσμάτων- ξεπέρασαν τα 3.100- οφείλεται κυρίως... σε δύο λόγους: Στην μετάλλαξη «Δέλτα» και στα… κορωνοπάρτι. Η καθηγήτρια Εντατικολογίας- Πνευμονολογίας και υπεύθυνη των ΜΕΘ του Ευαγγελισμού Αναστασία Κοτανίδου λέει καθαρά ότι η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων αφορά νέους ανθρώπους. Στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού υπάρχουν αυτή τη στιγμή νέοι άνθρωποι διασωληνωμένοι. 

Οι νέοι δεν είναι αυτοί που διοργάνωναν τα πάρτι ή τις συγκεντρώσεις, ή ακόμα τις γιορτές αποφοίτησης ή τις εκδρομές στα νησιά; Άπαντες στις ΜΕΘ του Ευαγγελισμού είναι ανεμβολίαστοι. Υπάρχουν και λίγοι που έχουν εμβολιασθεί και με τις δύο δόσεις αλλά νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα.

Δεν είναι μόνον η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε χθες είναι και η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία με ασθενείς covid-19. Έγιναν 108 εισαγωγές, ενώ την περασμένη εβδομάδα οι εισαγωγές ήταν 50. Αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία όλης της χώρας νοσηλεύονται με covid-19 630 ασθενείς.
Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς, στο Σωτηρία, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ περίπου 40 άτομα. 
Θέλετε να μάθετε την ηλικία τους; 
Από 27 ετών έως και 60. Οι 39 είναι άνδρες και μόνον μία 37χρονη είναι γυναίκα. Ο ιός κτυπά τους νέους, όπως μου λέει η Αντωνία Κουτσούκου καθηγήτρια Εντατικολογίας- Πνευμονολογίας. Και οι 40 στις ΜΕΘ ανεμβολίαστοι. 
Τι άλλη απόδειξη αλήθεια απομένει ώστε να πεισθούν οι πάντες να εμβολιαστούν; 
Γιατί όταν φτάσεις μερικά λεπτά πριν από τη διασωλήνωση καμία δικαιολογία του τύπου «δεν πρόλαβα», ή «δεν ήξερα» ή «ήμουνα δυστυχώς αρνητής», ευσταθεί και μπορεί να δικαιολογήσει την διασωλήνωση..

Ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος μου λέει ότι 
τις επόμενες ημέρες θα δούμε μεγαλύτερη πίεση στο Σύστημα Υγείας, το πρέσινγκ, αναφέρει, θα είναι μεγάλο, αλλά όχι όπως ήταν τον χειμώνα ή πέρυσι το καλοκαίρι. 
Ο λόγος; 
Η επιτάχυνση των εμβολιασμών και ότι πλέον το Σύστημα Υγείας είναι προετοιμασμένο σε τέτοιου είδους καταστάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: