Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Γυρίζει την πλάτη η κοινωνία στις γραφικότητες και τους ανεμβολίαστους

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τα νέα ραντεβού για εμβολιασμούς, καθώς η κρισιμότητα της κατάστασης, η αύξηση των κρουσμάτων αλλά και η αδήριτη ανάγκη για επιστροφή στην κανονικότητα φαίνεται να πείθουν τους πολίτες που έως σήμερα έκαναν δεύτερες σκέψεις.
Η Κυβέρνηση κινείται σε δύο κατευθύνσεις, αφενός συνεχίζει με αμείωτη ένταση την επικοινωνιακή καμπάνια με έμφαση στις νεότερες ηλικίες και αφετέρου ξεδιπλώνει δράσεις προκειμένου να... επιβραβεύσει τη συνέπεια των πολιτών που χωρίς καμία χρονοτριβή έτρεξαν να εμβολιαστούν.

Όλα δείχνουν πως μπροστά στο τέταρτο κύμα οι πολίτες δείχνουν σοβαρότητα και αποφασιστικότητα να συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια για το χτίσιμο της ανοσίας μέσα από τη συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.
Οι ώρες είναι κρίσιμες και όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν υπευθυνότητα και καθαρές θέσεις, ώστε να μην αφήσουν περιθώρια στους λίγους ψεκασμένους να περάσουν τις δικές τους εκτός πραγματικότητας απόψεις που παραπέμπουν σε θεωρίες συνωμοσίας βγαλμένες από τον δυτικό μεσαίωνα που τόσο στοίχισε στην ανθρωπότητα.

Η προσπάθεια από διάφορους κύκλους που φλερτάρουν με την ακροδεξιά και την ακροαριστερά να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό σκηνικό με γεμάτες πλατείες στο κέντρο της Αθήνας πέφτει στο κενό, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει πλέον αντιληφθεί πως οι εικόνες του 2011 δεν οδήγησαν πουθενά παρά έγιναν αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης από ορισμένους επιτήδειους για να αρπάξουν την εξουσία.

Μέσα σ΄αυτό το σκηνικό, το μεγάλο στοίχημα είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό τείχος ανοσίας στις αρχές του Φθινοπώρου ώστε η κρίση να δώσει τη θέση της στην ομαλότητα και οι διάφοροι ακραίοι και επικίνδυνοι να μπουν απλά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: