Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Τα ατού του Κυριάκου Μητσοτάκη στο δρόμο προς την κανονικότητα - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Έχοντας πετύχει τη δημιουργία μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει πλέον τα αποφασιστικά βήματα προκειμένου η χώρα να διασφαλίσει συνθήκες κανονικότητας και να μην μπει σε νέες περιπέτειες από το ερχόμενο Φθινόπωρο.
Τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων έχουν προκαλέσει χαμόγελα στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά ταυτόχρονα καταδεικνύουν τις υψηλές προσδοκίες των πολιτών σε μία Κυβέρνηση που καλείται πλέον να δώσει λύσεις... σε χρόνια προβλήματα, να διαχειριστεί τις αναταράξεις της πανδημίας και να βάλει το δικό της ισχυρό στίγμα για μία ισχυρή και βιώσιμη χώρα.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Πρωθυπουργός έχει πείσει την πλειοψηφία για την ικανότητα του να διαχειρίζεται σύνθετα προβλήματα και απρόβλεπτες κρίσεις, ενώ τα φώτα πέφτουν εκ των πραγμάτων πάνω στο νέο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας που αποτελεί το διαβατήριο για την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης την επόμενη διετία, αλλά και για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και την προσαρμογή του στη νέα εποχή.
Η προσήλωση του κ. Μητσοτάκη στον τομέα των επενδύσεων και η προσέλκυση κορυφαίων διεθνών κολοσσών τυγχάνει θερμής υποδοχής από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης, η οποία βλέπει μέσα από αυτή την διαδικασία τη δυνατότητα για την αύξηση των θέσεων εργασίας σε ολόκληρη την επικράτεια.

Την ίδια ώρα, η υψηλή ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας όπως αποτυπώνεται σε όλες τις εκθέσεις των διεθνών οίκων αλλά και σε επαναλαμβανόμενα ρεπορτάζ του ευρωπαϊκού τύπου αποτελεί ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του οικονομικού επιτελείου..

Όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας, το Μέγαρο Μαξίμου έχει περάσει στην επόμενη φάση που σχετίζεται με τη θωράκιση της χώρας μέσα από την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας στο πρόγραμμα του εμβολιασμού για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.
Όλα τα παραπάνω έχουν συντελέσει ώστε η Νέα Δημοκρατία να διατηρεί στις δημοσκοπήσεις ένα σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και να αντικρίζει την επόμενη μέρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία και με καταγεγραμμένη την κυριαρχία της στο πολιτικό σκηνικό.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εγκλωβισμένος στην ανεπάρκεια του να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και ένα ρεαλιστικό σχέδιο για το επέκεινα της πανδημίας, αφήνοντας έτσι ένα μεγάλο πεδίο δράσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ζωτικό χώρο του Κέντρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: