Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Ο Αλέξης που όλοι αγαπήσαμε είναι πάντα ΕΔΩ

Αλέξης Τσίπρας, 28 Ιούνιου.
 
«Η σύνδεση του εμβολίου με το χαρτζιλίκι των #150 ευρώ, πέρα από εξευτελιστική για τη νέα γενιά που μέχρι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έχει στοχοποιήσει, είναι και ενδεικτική του τρόπου που σκέφτεται: Τα πάντα αγοράζονται. Η αλληλεγγύη όμως είναι στάση ζωής-Δεν εξαργυρώνεται». 
Πόσες μέρες πέρασαν; Ακριβώς δεκατρείς, γρουσούζικος αριθμός. 
Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στον Βασίλη Σκουρή στο ieidiseis, χθες 11 Ιουλίου;
Αντιγράφω με ακρίβεια... «Η σπουδή του (Μητσοτάκη), να δώσει τα 150 ευρώ φιλοδώρημα, χαρτζιλίκι στους νέους ανθρώπους με πρόφαση τον εμβολιασμό, νομίζω ότι όχι μόνο δεν ενίσχυσε την εμβολιαστική καμπάνια, αλλά ίσα-ίσα, δημιούργησε κι ένα πολύ αρνητικό κλίμα. Ακόμη και από ιατρικής πλευράς ήταν κάτι που κατακρίθηκε και ορθώς, διότι αν μας διδάσκει κάτι αυτή η νέα μετάλλαξη που γεννά κινδύνους, είναι διότι ο μια φορά εμβολιασμένος, δεν είναι πια επαρκής απέναντι στον ιό και ο ίδιος δίνει τα 150 ευρώ στους νέους ανθρώπους με τον πρώτο εμβολιασμό, σα να τους λέει "πηγαίνετε να κολλήσετε"».

Συγκρίνετε τα δυο αποσπάσματα επί του ίδιου ακριβώς θέματος, για να διαπιστώσετε ότι ο Αλέξης που όλοι αγαπήσαμε είναι πάντα εδώ.
 
Στις 28 Ιουνίου καταγγέλλει το περίφημο 150άρι ως «εξευτελιστική» διαδικασία για τους νέους, που καταρρακώνει κάθε αξία εισάγοντας στην ζωή τους την αρχή «όλα αγοράζονται», αλλά στις 11 Ιουλίου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι τους το δίνει στον πρώτο εμβολιασμό και όχι στον δεύτερο.

Πάνε και τα περί εξαγοράς της νεολαίας από την δεξιά, πάνε και τα περί αλληλεγγύης ως στάση ζωής που καθορίζει τις αξίες της αριστεράς, αυτά ήταν του Ιούνη. Τώρα έχουμε Ιούλη και η πρόταση του Τσίπρα είναι να γίνει η εξαγορά των νεαρών πιο αποτελεσματική. Να πάρουν το «χαρτζιλίκι» μετά τον δεύτερο εμβολιασμό, μπας και κανένας απ’ αυτούς σκεφτεί να κοροϊδέψει το κράτος και να τσεπώσει το 150άρι μένοντας στην πρώτη δόση του εμβολίου. Το διάβασα και έμεινα με ανοικτό το στόμα. Αν ήμουν ΣΥΡΙΖΑίος θα χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο, αλλά τώρα ο τοίχος την γλύτωσε.

Κατά τα λοιπά, στην ίδια συνέντευξη κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι οδηγεί την χώρα στην οικονομική καταστροφή (με 4% ανάπτυξη φέτος και 6% του χρόνου), προειδοποιεί την Φώφη να δηλώσει από τώρα ότι θα ταυτιστεί μαζί του αλλιώς θα είναι πολύ αργά για το ΚΙΝΑΛ να μετανοήσει (σκληρός και αμείλικτος ο Αλέξης) και ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις εκλογές και αυτός θα ξαναγίνει πρωθυπουργός διότι «τον πρωθυπουργό τον εκλέγει ο λαός». 
Χάχανα στο βίντεο της συνέντευξης δεν ηκούσθησαν, θα τα 'κοψε η μονταζιέρα του Μητσοτάκη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: