Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Θετική ανταπόκριση της κοινωνίας στο κάλεσμα για εμβολιασμό, σκληρή μάχη για την επίτευξη ανοσίας

Θετικά ανταποκρίνεται η κοινωνία στο κάλεσμα της Κυβέρνησης και άλλων θεσμών για συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού μετά την επικοινωνιακή καταιγίδα των τελευταίων ημερών, αλλά και την έξαρση των κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.
Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες τα νέα ραντεβού για εμβόλια φτάνουν περίπου τις πεντακόσιες χιλιάδες μέσα στις τελευταίες δεκαπέντε μέρες και αυτή η εξέλιξη συνιστά... ένα ενθαρρυντικό σημείο για την επόμενη μέρα κυρίως σε ότι αφορά στην επίτευξη του μεγάλου στόχου που είναι το χτίσιμο της ανοσίας ενόψει του δύσκολου Φθινοπώρου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός και η μεγάλη προτεραιότητα δίνεται στις εξής ηλικιακές ομάδες: από τη μία να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός στους πάνω από εξήντα και από την άλλη να προχωρήσει με ακόμη πιο αποφασιστικά βήματα το πρόγραμμα ανάμεσα στις νέες ηλικίες που καταγράφουν μεγαλύτερη κινητικότητα και αποτελούν την πλειοψηφία στη καθημερινή λίστα καταγραφής των κρουσμάτων.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην καμπάνια ενημέρωσης διαδραματίζει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που παίρνει πάνω του το παιχνίδι και αναλαμβάνει το ρίσκο απέναντι στην κοινωνία που προσδοκά στην κανονικότητα.
Στην επικοινωνιακή εκστρατεία για τη αναγκαιότητα των εμβολίων έχουν πλέον μπει και άλλοι θεσμοί όπως η Εκκλησία που αναμφίβολα ασκεί μεγάλη επιρροή στις τοπικές κοινωνίες και πόσο μάλλον στην περιφέρεια που καταγράφεται μέχρι σήμερα απροθυμία για το κλείσιμο ραντεβού.

Παρά τη μείωση στις ημερήσιες καταγραφές εμβολιασμών το τελευταίο διάστημα, η εικόνα αυτή αναμένεται να αλλάξει άρδην από την επόμενη εβδομάδα αφού πέρα από τους ενήλικες που σπεύδουν πλέον να εμβολιαστούν, μπαίνουν δυναμικά και οι ηλικίες 15-17 συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια και διασφαλίζοντας καλύτερες προϋποθέσεις για το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβριο.


1 σχόλιο:

aik είπε...

Εμεις στο δικο μας χωριο ξερουμε οτι ανοσια ετσι δεν γινεται.Το εδειξαν και τα διπλανα χωρια.Τωρα εσεις,σαν πιο μορφωμενοι,κατι θα ξερετε.