Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

«Μπλόκο» στην Γαλατάσαραϊ στο αεροδρόμιο - Η απάντηση Χαρδαλιά

Σε μείζον θέμα επιχείρησε να αναδείξει η τουρκική πλευρά την άρνηση της αποστολής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γαλατασαράι να υποβληθεί σε rapid test στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Σήμερα το απόγευμα η τουρκική ομάδα έφτασε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, ενόψει του αυριανού φιλικού αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ωστόσο, η αποστολή των Τούρκων δεν δέχθηκαν να υποβληθούν σε πρόσθετους ελέγχους rapid test, όπως αναφέρει... η ΚΥΑ για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα.
Η αποστολή της Γαλατασαράι αντέδρασε έντονα, αρνήθηκε να υποβληθούν σε νέους ελέγχους τα μέλη της και αφού επικοινώνησε με την Πρεσβεία της Τουρκίας, την κυβέρνηση και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και αναμονή 2 ωρών αποφασίστηκε να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη.

Η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά

Σε ανακοίνωσή του ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εξηγεί ότι το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλη την αποστολή της Γαλατασαράι, η οποία αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test.
«Ο αυριανός φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Galatasaray δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης με εγκεκριμένο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας. Ως εκ του τούτου για την είσοδο της αποστολής της Galatasaray εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β' 7-7-2021 και σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 όπου προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού covid 19 (rapid test) στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου», αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.
«Στην περίπτωση της Galatasaray το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.
Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας.
Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της», τονίζει.


1 σχόλιο:

aik είπε...

Για την Φενερμπαξε ομως αλητακο;Καναμε χαρη στους λιμανισιους ή μολις βγηκε η βρωμα για τα πακιστανια μας κανεις τη παρθενα,τριχωτη καμπια;