Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Ο Τσίπρας αποκάλεσε το εμβόλιο «ρετσινόλαδο»

Ποιος θα το ΄λεγε ότι ακόμη και ο Μητροπολίτης Δωδώνης θα έφριττε με τις συγκεντρώσεις από αρνητές των εμβολίων για την πανδημία, στην Αθήνα και αλλού, που κρατούσαν σταυρούς, εκκλησιαστικές εικόνες και ελληνικές σημαίες.
«Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μας απαλλάξει από τους παλαβούς», είπε, για τους νεο-αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος.
Και πρόσθεσε ο ορθολογιστής Μητροπολίτης: 
«Τι θα έλεγαν αν δεν είχε βρεθεί εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα;... 
Αν δεν κάναμε τα εμβόλια όταν ήμασταν παιδιά, καταλαβαίνω ότι θα ήταν κάτι ξένο. Όλες οι αρρώστιες, πανούκλα, φυματίωση, αντιμετωπίστηκαν με εμβόλια και με φάρμακα».
Να ένας λογικός άνθρωπος, φωτισμένος κληρικός, που αναγνωρίζει τα δώρα της επιστήμης στην ανθρωπότητα και κατανοεί ότι οι επιδημίες δεν είναι πλέον ανεξέλεγκτες δυνάμεις της φύσης ή του …καπιταλισμού, όπως πιστεύουν οι σκοταδιστές και οι παλαβοί του Θεού, αλλά ότι η επιστήμη τις έχει καταστήσει διαχειρίσιμες προκλήσεις. Να αγιάσει το στόμα του!
Αυτά τα ξεκάθαρα λόγια και αυτά τα επιχειρήματα θα ήθελα να ακούσω και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.
Αλλά, δεν τα άκουσα. 
Ο κ. Τσίπρας αρνείται να τα πει, ρίχνοντας έτσι νερό στο μύλο όσων πιστεύουν πως δυσκολεύεται να χωρέσει στο κοστούμι του κεντροαριστερού πολιτικού που ράβουν διάφοροι γεφυροποιοί και φιλικοί του δημοσιογράφοι. Οι οποίοι όλο μας υπόσχονται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει πίσω του τον λαϊκισμό της αριστεράς και μεταμορφώνεται σε λογικό ηγέτη της νέας εποχής, αλλά η προσδοκία τους δεν ευοδώνεται. 
Πόσο διαφορετική αντιπολίτευση θα είχαμε αν ο κ. Τσίπρας έβγαινε μπροστά στις νέες προκλήσεις, στήριζε με μετριοπάθεια και κοινή λογική τη διαχείριση της πανδημίας και έβαζε πλάτη για να αποφευχθούν τόσες τραγωδίες και θάνατοι…

Αλλά, όπως λέει και ο Γιουβάλ Χαράρι, η επιστήμη έκανε την ανθρωπότητα ισχυρή απέναντι στον Covid ώσπου …σκόνταψε στους λαϊκιστές πολιτικούς.
Και πράγματι, όσο κι αν παλεύουν τον σκοταδισμό οι τεράστιες επιστημονικές και τεχνολογικές επιτυχίες, αποδεικνύονται τελικά αδύναμες να λύσουν γρήγορα τα προβλήματα που έφερε η κρίση της Covid, όταν οι ίδιοι οι πολιτικοί αρνούνται να ακούσουν τις συμβουλές των ειδικών και δίνουν τροφή σε θεωρίες συνωμοσίας. Θυμηθείτε τον Τραμπ ή τον Μπολσονάρου. Η πανδημία είναι φυσική καταστροφή και το φάρμακο είναι η επιστήμη, μόνο οι λαϊκιστές την έχουν μετατρέψει σε πολιτικό δίλημμα.

Μιλώντας λοιπόν στη βουλή, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο κ. Τσίπρας θεώρησε σκόπιμο να αποκαλέσει το εμβόλιο «ρετσινόλαδο», με στόχο να χαϊδέψει τα αυτιά των αρνητών και των ανεμβολίαστων, κατά τη γνώμη μου. «Οι απειλές, οι διώξεις και οι καταδίκες, που μετατρέπουν το εμβόλιο από ευλογία ζωής σε ρετσινόλαδο, για να θυμηθούν κάτι οι παλαιότεροι, είναι πρακτικές που ανήκουν σ’ ένα άλλο πλαίσιο σκέψης και οργάνωσης της κοινωνίας» είπε ο κ. Τσίπρας.

Τι να πρωτοεξηγήσω, ο καθένας καταλαβαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προωθεί τον εμβολιασμό με αυτές τις κουβέντες. Τι είναι «οργάνωση της κοινωνίας»; Να κάνει ο κάθε πολίτης ό,τι του καπνίζει με τον Covid και να μολύνει τους άλλους επ’άπειρον; Είναι «οργάνωση της κοινωνίας» να διαλυθεί η οικονομία, να κλείσουν οι επιχειρήσεις, να καταστραφεί ο τουρισμός και οι επενδύσεις, ο κόσμος της ελεύθερης οικονομίας να πνιγεί στην ανασφάλεια και η μετάλλαξη Δέλτα να διαιωνίζεται; Επίσης: το «άλλο πλαίσιο σκέψης», αν ήταν στην κυβέρνηση, θα άφηνε ανεξέλεγκτα τα κρούσματα ή μήπως επί Αριστεράς δεν κολλάει; Και με ποιο τρόπο, το «άλλο πλαίσιο σκέψης» θα έπειθε τους αρνητές της πλατείας Συντάγματος να αφήσουν τα εικονίσματα και τις αγιαστούρες και να κάνουν το εμβόλιο; Εκτός κι αν πετάμε μια παρόλα κι όποιον πάρει ο χάρος, κυριολεκτικά.

Βρισκόμαστε σε μια φάση της πανδημίας που είναι τουλάχιστον παράδοξο ένας πολιτικός να διαφωνεί με τα πρόστιμα και τους διαχωρισμούς που επιβάλλει η Πολιτεία, προκειμένου να σώσει τους εμβολιασμένους από τους «παλαβούς», που λέει και ο Μητροπολίτης. 
Δεν είναι θέμα Μητσοτάκη η πανδημία, αφορά τις ζωές όλων μας. Και δεν είναι λογικό ο ΣΥΡΙΖΑ να επιτρέπει, μετά τον Πολάκη, και στην Θεοδώρα Τζάκρη να αμφισβητεί το εμβόλιο γιατί… «βρίσκεται στο στάδιο προσωρινής άδειας», όπως είπε.

Και εν τέλει, δεν θέλει και πολύ μυαλό για να αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι όπως έπεσε έξω με το δημοψήφισμα του 2015, όταν αγκάλιασε τον αντι-ευρωπαϊκό παραλογισμό, έτσι και τώρα παίρνει το λάθος μέρος της Ιστορίας. Το «σέβομαι την άποψή σας» ενώ έχουμε μπροστά μας αποκλίνουσες συμπεριφορές και φανατικούς αρνητές, δεν βοηθάει τη χώρα. Το να επωάζει η αντιπολίτευση, για δεύτερη φορά, το αυγό του παραλογισμού, θα το πληρώσουμε όλοι μας.

ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ
Πηγή: iefimerida.gr


1 σχόλιο:

aik είπε...

Ειλικρινα συγκινηθηκα με αυτο το κειμενο.Δυστυχως ο γυιος μου εσκασε στα γελια και μου ειπε:Καλα ρε πατερα,τι μαλακιες διαβαζεις;Αυτη μπερδεψε τις βουρτσες με τις πουτσες.Αμα λεει και ορθολογιστη τον Δωδωνης,εχει καιρο να δει χαρα στα σκελια της.Επειδη θα το πηγαινε μακρια τον επεπληξα:Μην μιλας ετσι για τους ανθρωπους,του ειπα.Εχει προβληματα ο κοσμος.