Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

«Δώρο Θεού το εμβόλιο» – Τι αναφέρει η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου - «Πίστη. Σύνεση και αγάπη προς το Θεό και τον συνάνθρωπο» είναι το μήνυμα

Το κείμενο της εγκυκλίου που εγκρίθηκε σήμερα από την Ιερά Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο αναμένεται να αποσταλεί την Δευτέρα σε όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα αναγνωστεί την μεθεπόμενη Κυριακή στους Ναούς.
Δώρο Θεού χαρακτηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες η 12μελής η Ιερά Σύνοδος το εμβόλιο.
Το κείμενο της εγκυκλίου που εγκρίθηκε σήμερα από την Ιερά Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο αναμένεται να... αποσταλεί την Δευτέρα σε όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα αναγνωστεί την μεθεπόμενη Κυριακή στους Ναούς.
«Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος γνωρίζοντας, πως ο εμβολιασμός αποτελεί μέγιστη πράξη ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, συνιστά σε όλους, να αξιοποιήσουν το δώρο αυτό, που μας χάρισε ο Θεός, προκειμένου, να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και κάθε άνθρωπο» 
τονίζεται σύμφωνα με πληροφορίες.
Οπως αναφέρεται η Ιερά Σύνοδος απαντά σε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας μέσα από εδάφια της Αγίας Γραφής και τον βίο των Αγίων δηλώνοντας ξεκάθαρα στην εμπιστοσύνη της επιστημονική κοινότητα.
Μάλιστα καλεί τους πιστούς σε πανστρατιά προσευχής η οποία αποτελεί το κατ’ εξοχήν όπλο των χριστιανών.
«Πίστη. Σύνεση και αγάπη προς το Θεό και τον συνάνθρωπο» είναι το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: