Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ SPIEGEL! «Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν έχει χρήματα»

Kίνδυνο για μια νέα σύγκρουση για το χρέος ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές βλέπει το περιοδικό Spiegel.
«Χωρίς μεταρρυθμίσεις, δεν έχει χρήματα» και στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών «υπάρχει ο κίνδυνος μιας νέας σύγκρουσης για το χρέος», γράφει μεταξύ άλλων...

Σύμφωνα με το Spiegel, η ελληνική κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων στους δανειστές. Πάντως, όπως σημειώνει, ο Αλέξης Τσίπρας Τσίπρας δεν φαίνεται να βιάζεται να κάνει κάποια κίνηση», ενώ κάνει ειδική μνεία κάνει στις διαδηλώσεις των αγροτών, υπογραμμίζοντας ότι «εσωπολιτικά ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται υπό τεράστια πίεση» και πως το Σαββατοκύριακο διαδήλωσαν 12.000 άνθρωποι στην Αθήνα ενάντια στις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό.
Στην Ελλάδα αναφέρεται, όμως, σήμερα και η γερμανική εφημερίδα FAZ η οποία, ωστόσο, εστιάζει στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.
«Η ελληνική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προτιμά να αναζητά τρόπους με τους οποίους να μπορεί να αυξήσει την επιρροή της στην ελληνική τηλεόραση. Με αυτό το στόχο είχε ανοίξει και πάλι ο Έλληνας πρωθυπουργός την κρατική ΕΡΤ, που είχαν κλείσει οι συντηρητικοί προκάτοχοί του», σημειώνει, προσθέτοντας: «Μετά την κατάληψη της εξουσίας στο κρατικό κανάλι, η κυβέρνηση Τσίπρα αναζητά τώρα περισσότερη επιρροή στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση».
Όμως, αναγνωρίζει ότι «μέχρι τώρα τα κανάλια εμπλέκονταν στο πολιτικό παιχνίδι» και ότι «η πολιτική ασκούσε πίεση σε επιχειρήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους έθεταν όρους ή έκαναν χάρες σε πολιτικούς μέσω των τηλεοπτικών καναλιών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: