Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: «Τσακίζεται» ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερο κόμμα με μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ – Ραγδαία υποχώρηση της δημοτικότητας του Τσίπρα (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Συναγερμός σήμανε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τη δημοσκόπηση της MRB, σύμφωνα με την οποία το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έχει περιοριστεί σημαντικά σε αντίθεση με το αντίστοιχο της ΝΔ, ενώ ραγδαία υποχώρηση καταγράφει η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα.
Σημειωτέον ότι στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν φτάσει τις προηγούμενες μέρες κρυφές δημοσκοπήσεις που είχαν προϊδεάσει για το τι μέλλει γενέσθαι...

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη μέτρηση αποτελείται από την πανελλαδική έρευνα σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων και καταγράφει την σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας.
Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις Φεβρουαρίου 2016 (04-11/02) της MRB η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 3,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, καταγράφει ποσοστό 26,9% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,2%. Ακολουθούν: ΚΚΕ 6,6%, Χρυσή Αυγή 6,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 5,7%, Ένωση Κεντρώων 4,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%, «Το Ποτάμι» με 2,6%, Λαϊκή Ενότητα 2,4%, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 1,9%. «Άλλα Κόμματα» επέλεξε το 1,8% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,3%.
dimoskopisi1
Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει η Ν.Δ. με 41,1%, έναντι 28,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το «Κανένα Κόμμα» με 20,5%, «Άλλο Κόμμα» με 6,2% και «Δεν ξέρω… Δεν απαντώ» με ποσοστό 4,2%.
dimoskopisi3

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας;». Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 25,2% των ερωτηθέντων και ο επικεφαλής της ΝΔ και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 28,2%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 41,6%.
dimoskopisi5

Δεν υπάρχουν σχόλια: