Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ! 28 νεκροί και δεκάδες τραυματίες – Σε απόσταση αναπνοής από την Τουρκική Βουλή και κυβερνητικά κτίρια (BINTEO)


Μια πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της Άγκυρας,  σε μικρή απόσταση από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση και το γραφείο του πρωθυπουργού με  28 νεκρούς και 62 τραυματίες. 
Οι Αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατική ενέργεια από το PKK.
Σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, ένα όχημα εξερράγη έξω από...
κοιτώνα στρατιωτών. Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον στόχο της επίθεσης για το εάν, δηλαδή, στόχευε στρατιωτικό λεωφορείο ή κτίριο.
Κοντά στο σημείο της έκρηξης  βρίσκεται το αρχηγείο  του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τα αρχηγεία της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής.

Το τουρκικό πρακτορείο Dogan κάνει λόγο για επίθεση με στόχο στρατιωτικό λεωφορείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που διερχόταν το στρατιωτικό βαν, εξερράγη όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Οι περίοικοι κάνουν λόγο για εκκωφαντικό ήχο που έγινε αισθητός ακόμα και σε κοντινές περιοχές, ενώ πλήθος πολιτών εγκατέλειψαν κοντινούς σταθμούς του μετρό.

Την ίδια στιγμή, αναφορές ήθελαν να σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη, πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν.
Εκτακτη σύσκεψη

Στο σημείο έσπευσαν τουλάχιστον 20 ασθενοφόρα, ενώ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, δήλωσε : «Εξετάζουμε τις λεπτομέρειες σχετικά με την έκρηξη» ενώ ακύρωσε το ταξίδι στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής και συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ τόνισε σε δηλώσεις του πως καταδικάζει τους δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας και τους ηθικούς αυτουργούς της, ενώ ο υπουργός Δασών Βεϊσέλ Έρογλου είπε πως «πρόκειται για ενέργεια τρομοκρατικής οργάνωσης».
Ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε ότι «η τρομοκρατία χτύπησε στην Άγκυρα. Το γεγονός ότι το χτύπημα έγινε σε πολυσύχναστο σημείο δείχνει για άλλη μια φορά την προδοσία που εμπεριέχει η τρομοκρατία».
Σημειώνεται ότι το τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο επέβαλε ήδη απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών για την επίθεση.






Δεν υπάρχουν σχόλια: