Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΣΦΥΡΟΚΟΠΟΥΝ ΑΛΥΠΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ! Ο Συριακός στρατός σκότωσε δεκάδες τρομοκράτες του ISIS σε Χαλέπι και Ντέιρ αλ-Ζορ

Ο Συριακός στρατός προκάλεσε βαρύτατα πλήγματα κατά των τζιχαντιστών τρομοκρατών στις επαρχίες του Χαλεπίου και του Ντέιρ αλ-Ζορ.
Στρατεύματα του Συριακού στρατού μαζί με συμμάχους τους προκάλεσαν βαριές απώλειες στους τζιχαντιστές του ISIS και της Jabhat al-Nusra κατά τη διάρκεια μεγάλης κλίμακας επίθεσης κατά κρησφύγετων και θέσεων τους στις επαρχίες Χαλέπι και Ντέιρ αλ-Ζορ...

Χαλέπι
Μονάδες του στρατού κατέστρεψαν θέσεις του ISIS, οχήματα εξοπλισμένα με πολυβόλα στα χωριά al-Teibeh και JUB al-Safa στην ανατολική επαρχία του Χαλεπίου, την ίδια ώρα που συμμαχικά στρατεύματα προκάλεσαν βαριές απώλειες σε προσωπικό και πυρομαχικά στην πόλη Manbej στα βόρειο δυτικά του Χαλεπίου. Στις ιστοσελίδες του ISIS δημοσιεύονται τα ονόματα των νεκρών μαχητών στις τάξεις τους.
Στη βόρειο επαρχία του Χαλεπίου, μια μονάδα του στρατού επιτέθηκε εναντίον τρομοκρατών με τους περισσότερους από αυτούς να πέφτουν νεκροί ή τραυματίες στο χωριό Souran κοντά στην πόλη Azaz η οποία είναι μία από τις οδούς ανεφοδιασμού των τρομοκρατικών οργανώσεων μέσω των τουρκικών συνόρων.
Οι τζιχαντιστές δημοσίευσαν στην ηλεκτρονική σελίδα τους στα μέσα ενημέρωσης, ότι δεκάδες μέλη τους σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιωτικού ηγέτη του κινήματος Ahrar al-Sham.
Μια άλλη μονάδα του στρατού κατέστρεψε αποθήκες με όπλα και πυρομαχικά της Jabhat al-Nusra και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων συνδεδεμένες με αυτήν κατά τη διάρκεια επιθέσεων στο χωριό αλ-Ameriyeh στα νότιο ανατολικά προάστια του Χαλεπίου.
Πυρήνες των τρομοκρατικών οργανώσεων εξοντώθηκαν επίσης από το στρατό στα προάστια του Χαλεπίου το al-Sukari, karm al-Qaterji, al-Mashhad, karm al-Jazmati και Salah- Εntin.
Ντέιρ αλ-Ζορ
Oι Εθνικές Δυνάμεις Άμυνας (NDF) σκότωσαν 11 τρομοκράτες του ISIS στην πόλη al-Mouhasan στα ανατολικά της επαρχίας.
Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι τα μέλη της λαϊκής αντίστασης στα ανατολικά τμήματα της επαρχίας συγκρούστηκαν με τρομοκράτες του ISIS στην πόλη al-Muhasan, 20 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Deir Ezzor και σκότωσαν 11 τρομοκράτες από αυτούς, συμπεριλαμβανομένων του ηγέτη τους Khalaf al-Hamant.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των τζιχαντιστικών οργανώσεων επιβεβαίωσαν ότι έξι ηγέτες συμπεριλαμβανομένου ενός ανωτέρου ηγέτη των ISIS με το παρατσούκλι Mahmoud al-Matar, σκοτώθηκαν όταν το όχημά τους καταστράφηκε στην ανατολική επαρχία του Ντέιρ αλ-Ζορ, όπως ανέφερε το πρακτορείο Sana.
Ηλίας Σιατούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: