Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Έξαλλος ο Καραμανλής – Απειλεί το “Έθνος» με μήνυση αν δεν ανασκευάσει

Μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες στέλνει το δείπνο στο οποίο συμμετείχαν ο Κ. Καραμανλής,. ο στρατηγός Φ. Φράγκου και ο γιος του τέως βασιλιάς Νικόλαος. Φωτογραφία Έθνος.
Η φωτογραφία του "Έθνους"

Έγραψε το "Έθνος" σήμερα:

"Καραμανλής, Νικόλαος και Φ. Φράγκου σε ένα δείπνο με…νόημα"

Μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες στέλνει το δείπνο στο οποίο συμμετείχαν ο Κ. Καραμανλής, ο στρατηγός Φ. Φράγκου και ο γιος του τέως βασιλιάς Νικόλαος. 
Δείπνα γίνονται πολλά το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στον χώρο της ΝΔ και της ευρύτερης Κεντροδεξιάς. 
Αυτό όμως που έγινε χθες το βράδυ στην Αθηναϊκή Λέσχη έχει τη σημασία του και...
κυρίως εξαιτίας της σύνθεσής του.
Στο τραπέζι παρόντες ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, η πρώην υπουργός της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου-Κουτσίκου, ο γιος του τέως βασιλιά Νικόλαος και ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφέρει το Έθνος.
Φυσικά, οι τελευταίες εξελίξεις στη ΝΔ με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία και τα νέα δεδομένα που δημιούργησε στον χώρο της Κεντροδεξιάς δεν σημαίνουν ότι διεργασίες, συζητήσεις και παρασκηνιακές κινήσεις για τη «στρατηγική» του χώρου και ευρύτερα της παράταξης έχουν σταματήσει ή ατονήσει.
Στο δείπνο η παρουσία του Νικόλαου, γιου του τέως, αλλά και του Φρ. Φράγκου, το όνομα του οποίου συζητήθηκε πρόσφατα για ηγετικό ρόλο στην Κίνηση του Τάκη Μπαλτάκου, κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε, με δεδομένο ότι ο πρώην γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου και στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά «τάραξε τα νερά» στη ΝΔ πριν από λίγες μέρες με την αποκάλυψή του ότι γίνονται ζυμώσεις για τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ.
Προφανώς, στο δείπνο, συζητήθηκαν εκτός από τις πολιτικές εξελίξεις και το νέο τοπίο που προέκυψε στην Κεντροδεξιά μετά την εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ και την ήττα του Β. Μεϊμαράκη που είχε την σαφή στήριξη του Κ. Καραμανλή.
πηγη

Απάντηση Καραμανλή

ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÇÓ ÍÄ ÊÕÑ. ÌÇÔÓÏÔÁÊÇ ÌÅ ÔÏÍ Ê. ÊÁÑÁÌÁÍËÇ (EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ)

Με μία αυστηρή επιστολή προς την εφημερίδα Εθνος, την οποία και δημοσιοποίησε, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής διαψεύδει εμφατικά παραπολιτικό σχόλιο σύμφωνα με το οποίο συνέφαγε στην Αθηναϊκή Λέσχη με το στρατηγό ε.α. Φραγκούλη Φράγκο και τον Νικόλαο Γλύξμπουργκ.
Στην επιστολή, ζητείται η πλήρης ανασκευή του σημερινού δημοσιεύματος ενώ σε διαφορετική περίπτωση, ο κ. Καραμανλής επιφυλάσσεται να ζητήσει τη συνδρομή της δικαιοσύνης. Η επίκληση της δικαστικής οδού αλλά και το γεγονός ότι για πρώτη φορά, από το 2009, ο κ. Καραμανλής προβαίνει σε γραπτή – επίσημη διάψευση δημοσιεύματος που τον αφορά δείχνουν και την οργή με την οποία αντιμετώπισε το σχετικό δημοσίευμα, ειδικά σε μία συγκυρία που το πολιτικό παρασκήνιο βοά από σενάρια που διαδίδουν οι εχθροί της Νέας Δημοκρατίας.
Εν μέσω αυτών των σεναρίων και των , ο κ. Καραμανλής ο οποίος δειπνούσε σε άλλο όροφο της Λέσχης, συνοδευόμενος μεταξύ άλλων από τους Μαριέττα Γιαννάκου και Δημήτρη Σιούφα, δεν θα μπορούσε παρά να αντιδράσει με τρόπο ηχηρό.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Καραμανλή έχει ως εξής:
ΠΡΟΣ
Διευθυντή Εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»
Κύριον Μπάμπη Παπάδακη
Κοινοπ.: κ. Χρήστο Οικονόμου
Κύριε Διευθυντά,
Στο σημερινό (Πέμπτη 11/2) φύλλο της εφημερίδας σας, στην 9η σελίδα και στη στήλη «Γραφικότητες» δημοσιεύεται ρεπορτάζ, το οποίο είναι ανυπόστατο και παραπλανητικό. Και αυτό γιατί συσχετίζει την παρουσία μου σε δείπνο στενών προσωπικών φίλων και πρώην συνεργατών μου, σε αίθουσα του 8ου ορόφου της Αθηναϊκής Λέσχης, με την ταυτόχρονη παρουσία άλλων προσώπων, σε άλλες αίθουσες και ορόφους της Λέσχης.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας παρακαλώ τη διεύθυνση της εφημερίδας να ανασκευάσει το δημοσίευμα, με τη διάψευσή του στο επόμενο φύλλο, στην ίδια ακριβώς θέση και με την ίδια γραμματοσειρά.
Σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλάσσομαι για την άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: