Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ξενύχτησαν στο Σύνταγμα οι αγρότες - Νέο συλλαλητήριο στις 11:00 [Δείτε εικόνες και βίντεο]

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Στο «ρυθμό» των αγροτών και των κινητοποιήσεων κατά της πρότασης της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που κορυφώνονται, κινείται και σήμερα το κέντρο της Αθήνας.

Οι αγρότες ξενύχτησαν στο Σύνταγμα, μετά από τη μαζική κινητοποίηση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής, ενώ σήμερα έχει προγραμματιστεί μεγάλο συλλαλητήριο για τις 11 το πρωί, με το κέντρο να αναμένεται...
να κλείσει από νωρίς.
Σε αυτό το πλαίσιο, αγρότες από την Αττική, την Κορινθία, την Κρήτη, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία αναμένεται να συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη κινητοποίηση από το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια με τους διαδηλωτές να κατευθύνονται προς την πλατεία Συντάγματος, όπου θα ενωθούν με τους αγρότες.
Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό.

Πάνω από 10.000 μπροστά από τη Βουλή την Παρασκευή

Οι αγρότες εμφανίζονται ανυποχώρητοι, σε ό,τι αφορά το αίτημά τους να αποσυρθεί η πρόταση για το ασφαλιστικό, ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος από μηδενική βάση. Μάλιστα, αρκετά μέλη των μπλόκων πρότειναν να παραμείνουν στην Αθήνα επ' αόριστον, κατασκηνώνοντας στην πλατεία Συντάγματος, μέχρι να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους.
Πάντως, αρκετοί αγρότες από την Κρήτη διανυκτέρευσαν εκεί την Παρασκευή, στήνοντας αντίσκηνα στην πλατεία. Μάλιστα, αρκετοί προνοητικοί φρόντισαν και το «μενού» της διαμαρτυρίας, μοιράζοντας φακές, φασολάδα αλλά και κρασί στους συγκεντρωμένους.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, περισσότεροι από 10.000 αγρότες από όλη την Ελλάδα μετείχαν στη μαζική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ της Παρασκευής. Ο παλμός ήταν μεγάλος και κορυφώθηκε όταν έφτασαν έξω από τη Βουλή τα τρακτέρ, από το μπλόκο της Νίκαιας, στη Λάρισα. Οι συγκεντρωθέντες άρχισαν ν χειροκροτούν, να ανάβουν καπνογόνα και να αποθεώνουν τους εποχούμενους αγρότες και το συμβολικό τρόπο που διαμαρτυρήθηκαν.

Εψαλλαν το Εθνικό Υμνο, τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά», άπλωσαν την ελληνική σημαία στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, πέριξ του οποίου, άναψαν φωτιές με κλαδιά από ελιές.

Λίγο μετά τις 20.00 τα τρακτέρ αποχώρησαν, ενώ στη συνέχεια οι αγρότες έστησαν... γλέντι, με τραγούδια και χορούς, καθώς ακολούθησε συναυλία, όπου συμμετείχε ο Γιώργος Μαργαρίτης και μουσικοσυνθέτης Θωμάς Μπακαλάκος.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: