Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν τρακτέρ στην Αθήνα» - Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ


Οι αγροτικές κινητοποιήσεις παραμένουν μεγάλο αγκάθι για την κυβέρνηση, η οποία όπως φαίνεται είχε υποτιμήσει το αγροτικό κίνημα. 

Πλέον οι αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους για να έρθουν στο Σύνταγμα, όπου όπως λένε θα… κατασκηνώσουν.

Ωστόσο, η πρόθεση τους βρίσκει αντίθετη την Αστυνομία, της οποίας τα επιτελικά στελέχη...


σχεδιάζουν ήδη τα μέτρα για τον αποκλεισμό των τρακτέρ εκτός των πυλών της πρωτεύουσας. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπουν τα τρακτέρ στην Αθήνα. Θα μπλοκαριστούν εκτός, στους οδικούς άξονες, ενώ δεν θα επιτραπεί να μπουν τρακτέρ στα πλοία από την Κρήτη για τον Πειραιά» έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη της ΕΛΑΣ.
Επισημαίνεται, όμως, η αστυνομία δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τον σχεδιασμό της για να αντιμετωπίσει τους αγρότες, καθώς οι τελευταίοι δεν έχουν υποβάλει ακόμα πρόταση για τον αριθμό των τρακτέρ ή για την κινητοποίηση τους συνολικά.
Πάντως, το αγροτικό είναι ένα θέμα που έχει αρχίσει να ανησυχεί την κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι από την Τεχεράνη κιόλας, κορυφαία κυβερνητική πηγή εξαπέλυσε επίθεση κατά των αγροτών στα μπλόκα λέγοντας: «Δεν υπάρχει τίποτα να δώσει η κυβέρνηση, γιατί η συζήτηση γίνεται πάνω σε μία πρόταση νόμου και όχι σε νομοσχέδιο, που αφορά σε όλη την κοινωνία, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτοί δεν έχουν φωνή; Ειδικά τους αγρότες, πρόσθεσε, τους ευνοεί. Είναι εξαιρετικά εγωιστικό το ότι οι αγρότες, δεν έρχονται στο τραπέζι του διαλόγου».
Τι λέει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Σταύρος Μπαλάσκας σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να μην πειθαρχίσουν αστυνομικοί των ΜΑΤ στην περίπτωση που λάβουν εντολή να σταματήσουν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή.
Όπως επεσήμανε, το 20% των ανδρών που υπηρετούν στα ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών, είναι παιδιά ηλικίας από 19 έως 27 ετών και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που τους δοθεί η διαταγή να σταματήσουν τους αγρότες. «Είναι πρόβλημα για τους αστυνομικούς να βρεθούν αντιμέτωποι με λαϊκές μάζες, οι οποίες έχουν δίκιο», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.
Παράλληλα, ο κ. Μπαλάσκας τόνισε ότι άγνωστο «αν θα πειθαρχήσουν πολλοί αστυνομικοί στην εντολή της Παρασκευής». Μάλιστα υπενθύμισε πως σε παλιότερες κινητοποιήσεις των αγροτών, όταν η τότε κυβέρνηση φοβήθηκε πως τα ΜΑΤ θα πετάξουν κάτω τα γκλοπ και τις ασπίδες, αποφάσισε να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα των τρακτέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: