Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ! Τα σενάρια για τη συντριβή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού

Όλα ξεκίνησαν στις 2.45 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν οι επικοινωνίες με το ελικόπτερο και το ίχνος του AB-212 χάθηκαν από τα ραντάρ της φρεγάτας Νικηφόρος Φωκάς.

Στις 04:40 εντοπίστηκε θερμικό ίχνος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στην...
περιοχή της Κινάρου. Λίγες ώρες μετά και συγκεκριμένα στις 07:01 το πρωί βρέθηκαν τμήματα του ελικοπτέρου σε απόκρημνη περιοχή της Κινάρου. Ηταν το ουραίο τμήμα του Agusta Bell. Σύμφωνα με αξιωματικούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το  ελικόπτερο προσέκρουσε στην κορυφή του λόφου ύψους 295 μέτρων, το ουραίο τμήμα αποκολλήθηκε βίαια και τα υπόλοιπα τμήματα του ελικοπτέρου έπεσαν στη θάλασσα.

Τα σενάρια
Επί του παρόντος κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι έγινε εκείνη την ώρα και τα ακριβή αίτια της πτώσης.
Στην ενημέρωση που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ αντιπλοίαρχος Βασίλης Μπελετσιώτης ειπώθηκε ότι στα ελικόπτερα αυτά οι δυνατότητες πτήσεων είναι εξαιρετικές, είναι οι καλύτερες.
Στις 02:45 τα ξημερώματα, την ώρα που χάθηκε το στίγμα του ΠΝ-28 από τα ραντάρ οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές. «Δεν ανακοινώθηκε τίποτα απ” την πλευρά του ελικοπτέρου, δεν είχαμε κανένα σημάδι, καμία ένδειξη» είπε ο ναύαρχος Αποστολάκης.

Οι έρευνες στην περιοχή
Αυτή την ώρα στη θαλάσσια περιοχή δίπλα στο σημείο που βρέθηκε το ουραίο τμήμα του ΠΝ-28 γίνονται έρευνες από βατραχάνθρωπους των ΟΥΚ, κομάντος της ΕΜΑΚ, της 31ης Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας και αλεξιπτωτιστές του στρατού. Σκοπός να βρεθούν το κόκπιτ του ελικοπτέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: