Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

"Τσίπρας και Καμμένος έστησαν μία αδίστακτη πολιτική απάτη"

Μεϊμαράκης: "Οι μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέουν με πάταγο" - Κεντρική Εικόνα

Ο κ. Τσίπρας έγινε μνημονιακότερος των Τροικανών είπε μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μειμαράκης, από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχεδίο με τα 48 προαπαιτούμενα μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι "από την επομένη μέρα των εκλογών οι μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέουν με πάταγο".Τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Καμμένος έστησαν μία αδίστακτη πολιτική απάτη"...

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά πως έγινε "μνημονιακότερος των τροικανών"
Ακόμη ο κ. Μειμαράκης υπογράμμισε ότι «εμείς ούτε μνημονιακοί, ούτε αντιμνημονιακοί το παίξαμε.Εσείς ορίσατε το ψευδές και επίπλαστο δίλημμα για το μνημόνιο/αντιμνημόνιο. Δυστυχώς είναι μία πολιτική που πρέπει να εφαρμόσουμε». Επιπλέον είπε πως «αποκαλύπτεται ακόμα πιο ξεκάθαρα η πολιτική απάτη στον Προϋπολογισμό με 6,5 δισ. μέτρα» . Όπως είπε «με το πολυνομοσχέδιο πάνε στον βρόντο όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού».
Συνεχίζοντας την επίθεση προς την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι "Κάνατε τώρα εκλογές για να μη γνωρίζει ο κόσμος τι ψηφίσαμε ως κατεπείγον στις 14 Αυγούστου. Τα χειρότερα έπονται, έρχονται κι άλλα που θα είναι πολύ χειρότερα".
 «Βαφτίζουν έχοντες αυτούς που παίρνουν σύνταξη κοντά στο χιλιάρικο, ενώ πριν είχαν δεσμευθεί να μην υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις» συμπλήρωσε, λέγοντας στη συνέχεια ότι «προεκλογικά δεσμευόταν για προστασία α' κατοικίας και για τα κόκκινα δάνεια. Μετεκλογικά ο κ. Σταθάκης αποκάλυψε ότι τα "κόκκινα δάνεια" είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. Μην παραδώσουν, μην τολμήσουν ούτε να το σκέφτονται να παραδώσουν τα σπίτια του λαού», τόνισε ακόμη.
Από την άλλη πλευρά ο κ. Μειμαράκης είπε πως το κόμμα του θα σταθεί με ευθύνη «Το αποδείξαμε έμπρακτα, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε τη χώρα στα προθυρα του Grexit. Όχι σε περικοπές συντάξεων, όχι σε άλλους φόρους, όχι σε περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των ασθενεστέρων».
Αναφερόμενος στην υπόθεση του πόθεν έσχες είπε χαρακτηριστικά: "Τι γίνεται με αυτό το πόθεσν έσχες; Θα μας απαντήσετε; Θα αφήσετε να σέρνεται σκιά σε όλους τους υπουργούς; Δεν αισθάνεται κάποιος την ανάγκη να πει "εγώ είμαι"; Κουίζ είναι;"
Επιπρόσθετα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για «Αριστερά του τίποτα», λέγοντας μάλιστα ότι «τελειώνει το λαδάκι στο καντήλι της».
Καταλήγοντας ξεκαθάρισε ότι «Επί της αρχής καταψηφίζουμε το πολυνομοσχέδιο. Επιφυλασσόμαστε για τα άρθρα που προωθούν διαρθρωτικές αλλαγές. Δεν σας εμπιστευόμαστε και περιμένουμε να τα δούμε. Καταψηφίζουμε τις καταστροφικές ρυθμίσεις. Λέμε όχι στη φοροεπιδρομή, όχι στις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Αυτά είναι μέτρα που πάνε τη χώρα πίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: