Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Και τρίτος κορυφαίος υπουργός στη… σέντρα!

Δεν είναι δύο, όπως θέλουν τα ρεπορτάζ, αλλά τρεις! 

Μιλάμε για τους υπουργούς της κυβέρνησης που «έχουν μπλέξει άσχημα» με υποθέσεις οι οποίες τους οδηγούν στη δικαιοσύνη και φέρνουν μεγάλους πονοκεφάλους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο τρίτος, που το όνομά του δεν «κυκλοφορεί» ακόμη στα σχετικά ρεπορτάζ, έχει εντελώς κρίσιμο χαρτοφυλάκιο για την πορεία των πραγμάτων και την τύχη της χώρας οπότε είναι πολύ ευαίσθητη υπόθεση να βγει το όνομά του «στο μεϊντάνι» – τουλάχιστον όχι ακόμη…

Ο τρίτος υπουργός είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, σε ακόμη δυσμενέστερη θέση από τους άλλους δύο καθώς ελέγχονται μεγάλα ποσά που έβγαλε στο εξωτερικό και που όχι μόνο ξέχασε να δηλώσει αλλά και δεν μπορεί να αποδείξει την προέλευσή τους… .
Αν όλα αυτά αποδειχτούν και η Δικαιοσύνη επιληφθεί των υποθέσεων αυτών, η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα θα αντιμετωπίσουν μείζονα κλυδωνισμό. Έχοντας κερδίσει τις εκλογές με μία από τις σημαίες του να γράφει «Πάταξη της διαφθοράς», το κυβερνών κόμμα βρίσκεται ξαφνικά, μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές, στα πρόθυρα μείζονος κρίσης με κορυφαίους του υπουργούς να εμπλέκονται σε υποθέσεις όχι απλώς ηθικώς μεμπτές, αλλά και ποινικά κολάσιμες.
Και όλα αυτά, μπροστά σε ένα κρίσιμο τρίμηνο όπου πρέπει να κλείσει όλο το «πακέτο» με τους δανειστές: δεύτερο «πακέτο» προαπαιτούμενων, πρώτη αξιολόγηση, Μεσοπρόθεσμο, ανακεφαλαίωση τραπεζών, χρέος…

Δεν υπάρχουν σχόλια: