Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: Κάθεσαι σαν παιδάκι και βάζεις την Μέρκελ να μας κάνει... ντα [βίντεο]

Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: Κάθεσαι σαν παιδάκι και βάζεις την Μέρκελ να μας κάνει... ντα [βίντεο]ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Να μην κάνει βήμα πίσω από την απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από το βήμα της Βουλής και τον κατηγόρησε ότι παίζει επικίνδυνα παιχνίδια κατονομάζοντας... την κοινή φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία.

«Κάνετε σαν το παιδάκι που φωνάζει τη μαμά να μας κάνει "ντα". Βάζετε την κ. Μέρκελ, εσείς ο αντιμερκελιστής, να μας μαλώσει;», διερωτήθηκε κατά την έναρξη της ομιλίας του στην ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Όπως ανέφερε, ο κ. Τσίπρας «περιπλανήθηκε» στην ομιλία του για το τι συνέβη στη Σύνοδο Κορυφής, χωρίς να τα πει όλα. «Ζήτησε βοήθεια των εταίρων για να ψηφίσει η αντιπολίτευση τα μέτρα. Δεν σας ενοχλούν εσάς που είστε «ευαίσθητοι» σε τέτοιες παρεμβάσεις, κύριοι της συμπολίτευσης;», αναρωτήθηκε και επανέλαβε πως «ό, τι είναι προς όφελος της χώρας το στηρίζουμε, ό, τι είναι υφεσιακό, το καταψηφίζουμε».
Με την φράση «Δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσετε, ούτε να τα βάλετε όλα σε ένα τσουβάλι και να πάτε να τα ισοσταθμίσετε. Συμψηφισμοί από μας δεν υπάρχουν», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης σχολίασε τις αναφορές του πρωθυπουργού σχετικά με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τα πόθεν έσχες κυβερνητικών στελεχών.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, «ο κ. Τσίπρας εξέδωσε κι απόφαση» και διερωτήθηκε: «Πώς ενημερώθηκε και εμάς δεν μας ενημερώνει κανείς; Που είδε αυτός που είναι αυτά που λείπουν από τα πόθεν έσχες; Κι αν τα είδε πως εξέδωσε απόφαση; Δεν πρέπει αυτά να κινηθούν θεσμικά»;
Σε συνέχεια και των αναφορών για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απηύθυνε προς τα κυβερνητικά έδρανα το ερώτημα: «Μήπως είχε δει τι είχε γίνει και στη λίστα Λαγκάρντ και είχε στείλει την τελευταία βδομάδα τρεις εισαγγελείς και βγήκε να μας πει μην τολμήσει κανείς να σταματήσει την έρευνα. Γιατί; Αυτός ήταν ο εισαγγελέας; Αυτός ήταν η Δικαιοσύνη;»
«Εμείς πιστεύουμε στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και στους έντιμους δικαστές κι αυτοί θα εκδώσουν τις αποφάσεις. Όχι η κυβέρνηση. Όχι η εκτελεστική εξουσία» είπε και ξεκαθάρισε «Δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσετε, ούτε να τα βάλετε σε ένα τσουβάλι και να πάτε να τα ισοσταθμίσετε. Συμψηφισμοί από μας δεν υπάρχουν».
«Όποιος έχει κάνει την ζημιά και έβαλε το δάχτυλο στο μέλι να βγουν όλα στο φως και να τιμωρηθεί, ανεξαρτήτως σε ποια παράταξη ανήκει. Η Ν.Δ. έχει καθαρό πρόσωπο και δεν φοβάται την οποιαδήποτε έρευνα γίνει από οποιαδήποτε στιγμή» κατέληξε στην ομιλία του για το θέμα αυτό ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
 Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: