Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να διαθέτουν από το 2016 μηχάνημα POS

posmachine
Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διαθέτουν από το 2016 μηχάνημα POS προκειμένου να μπορούν οι πελάτες τους να πληρώνουν με πλαστικό χρήμα, ενώ οι εφορίες δεν θα δέχονται ούτε ένα ευρώ πληρωμών σε μετρητά.
Αυτά είναι δύο από τα σημεία για τα οποία καλείται να υποβάλλει προτάσεις υλοποίησης η Ομάδα Εργασίας η οποία συστήθηκε στο...
υπουργείο Οικονομικών με απόφαση της ΓΓΔΕ Κ. Σαββαϊδου, προκειμένου από το επόμενο έτος να τεθεί σε ισχύ το σχέδιο υποκατάστασης της χρήσης μετρητών από χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες σε όλες τις συναλλαγές.
Η Ομάδα Εργασίας θα πρέπει να υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015, σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μεταφορών πιστώσεων για τις εισπράξεις στα τελωνεία (ICISnet), την αποδοχή καρτών πληρωμών έκδοσης αλλοδαπών φορέων παροχής υπηρεσιών πληρωμών για εισπράξεις του Υπουργείου Οικονομικών, την υποχρεωτική αποδοχή καρτών πληρωμών από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω της χρήσης τερματικών αποδοχής καρτών (POS), την καθολική απαγόρευση χρήσης μετρητών στις Δ.Ο.Υ και την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού παραβόλου.
Χθες άλλωστε, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης με νέες δηλώσεις του υπογράμμισε ότι σχεδιάζεται η παροχή κινήτρων τόσο στους καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις για τις οποίες προανήγγειλε μείωση του κόστους χρήσης των μηχανημάτων POS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: