Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Μεϊμαράκης επιμένει για συνεργασία - Ο Τσίπρας την απορρίπτει

Menelaos Myrillas / SOOC Πιστοί στη προεκλογική τους στρατηγική στο θέμα των συνεργασιών, δέκα μόλις μέρες πριν τις εκλογές, παραμένουν οι δύο κύριοι «μονομάχοι», Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως σταθερά πράττει από... την αρχή της προεκλογικής περιόδου, επιμένει στην επιδίωξη συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ την επαύριο των εκλογών, χωρίς να αποθαρρύνεται από τους εξαιρετικά υψηλούς τόνους άρνησης εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα.
Τόσο στο debate, όσο και με συνεντεύξεις και ομιλίες του αλλά και με νέες δηλώσεις του στο Reuters, ο Ευ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι αν η ΝΔ έρθει πρώτο κόμμα θα επιδιώξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οταν ρωτήθηκε από το Reuters, τι θα πράξει αν ο Αλέξης Τσίπρας επιμείνει στην άρνησή του, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε ότι σε αυτή την περίπτωση θα απευθυνθεί «στις υπόλοιπες φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις».
Οπως είπε «ακόμη και εάν ορισμένες δυνάμεις δεν θελήσουν να συνεργαστούν, συμπλήρωσε, θα συγκροτηθεί μία εθνική διαπραγματευτική ομάδα, στην οποία είναι πατριωτικό καθήκον του καθενός να συμμετάσχει».

«Είναι η τελευταία μας ευκαιρία» είπε με έμφαση στο πρακτορείο ο κ. Μεϊμαράκης προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι μία δεύτερη, επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση θα αποδειχθεί καταστροφική για την ελληνική οικονομία, καθώς η χώρα θα διολισθήσει στην πολιτική αστάθεια

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε μάλιστα ότι «είμαι ώριμος, είμαι έτοιμος και έχω πλάνο να βγάλω τη χώρα από την κρίση».

Μάλιστα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «κατά τη διάρκεια της βραχύβιας παραμονής του στην εξουσία, έδιωξε κακήν κακώς του επενδυτές», κλείνοντας για τρεις εβδομάδες τις τράπεζες, επιβάλλοντας κεφαλαιακούς περιορισμούς και αναστέλλοντας αρκετές ιδιωτικοποιήσεις.

«Προτεραιότητά μας είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα» δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε ότι «πρέπει να συνεργαστούμε για να καταλήξουμε σε μία συμφωνία με τους δανειστές».

Τέλος, ερωτηθείς για τους όρους της νέας συμφωνίας, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο, έχει επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και έχει εφαρμόσει αρκετές μεταρρυθμίσεις.

Κλιμακώνει την αντιπαράθεση ο Τσίπρας

Αντιθέτως, ο Αλέξης Τσίπρας, όχι μόνο εμμένει στην τακτική της άρνησης συνεργασίας με την ΝΔ, αλλά κλιμακώνει τους τόνους έναντι της Ρηγίλλης.
Απαντώντας στην πρόσκληση Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε από τα Γιάννενα: «Να έρθει στην Κουμουνδούρου να τον κεράσουμε και καφέ, αλλά την αλαζονεία της εξουσίας δεν την έχει αποβάλει. Δεν αλλάζει συνήθειες».
Αναφερόμενος στον Ευ. Μεϊμαράκη είπε επίσης: «Ας μιλάει για συνεργασίες, δε τις πιστεύει. Τα λέει μόνο και μόνο για να θολώσει τα νερά ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλαζονικός. Αλλά υπήρξε μεγαλύτερη αλαζονεία από την αλαζονεία της εξουσίας αυτών των ίδιων ανθρώπων τόσες δεκαετίες τώρα; Και θέλουν να μας πείσουν ότι ξαφνικά άλλαξαν. Οι ίδιοι είναι, τα ίδια πιστεύουν, τα ίδια και χειρότερα θα κάνουν αν επιστρέψουν».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε, μάλιστα, την τηλεμαχία: «Τον είδατε τον κύριο Μεϊμαράκη στο ντιμπέιτ. Και τον ακούσατε. Κανένα πρόγραμμα, καμιά αυτοκριτική για το σάπιο παρελθόν, το άρρωστο κράτος,τις κουμπαριές της ΝΔ και των άλλων με τη διαπλοκή, την υπερχρέωση της χώρας, την ανοχή και την υπόθαλψη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής».
Υποστήριξε ότι η ΝΔ «κρύβει λόγια για το σκοπό της, που είναι ένας: Η αντιδραστική παλινόρθωση» και πρόσθεσε: «Και μη τους βλέπετε τώρα που παρουσιάζονται γλυκείς και θέλουνε λένε να τα βρούμε και να πιούμε και κάνα καφέ στη Κουμουνδούρου. Αυτή είναι η μάσκα που φοράνε πριν τις εκλογές. Η επιστροφή τους θα συνοδεύεται αυτή τη φορά όχι μόνο από την επιστροφή στα παλιά και ολέθρια, αλλά και από την εκδικητικότητα απέναντι στο λαό γιατί στάθηκε όρθιος».
Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα είπε ότι «χθες του ξέφυγε του κου Μεϊμαράκη και είπε ότι τη προηγούμενη φορά δε τα κατάφερνε γιατί δεν είχαν αυτοδυναμία. Γιατί πόσο να τη φορέσει τη προβιά ο λύκος, κάποια στιγμή θα του ξεφύγει αυτό που κρύβει μέσα του. Κι ας μιλάει για συνεργασίες, δε τις πιστεύει. Τα λέει μόνο και μόνο για να θολώσει τα νερά ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλαζονικός. Αλλά υπήρξε μεγαλύτερη αλαζονεία από την αλαζονεία της εξουσίας αυτών των ίδιων ανθρώπων τόσες δεκαετίες τώρα;».
Και ο κ. Τσίπρας δεν έμεινε εκεί: Μίλησε για δυνάμεις του χτες με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΝΔ. Κατηγόρησε τον Ευ. Μεϊμαράκη και την ΝΔ ότι «δεν είναι μόνο εκπρόσωποι του πιο σκληρού ευρωπαϊκού συντηρητικού λόμπι. Είναι εκπρόσωποι της καθυστέρησης, του παλιού, της φθοράς, της διαπλοκής, των σκανδάλων».

Υποστήριξε μάλιστα ότι «η ΝΔ όμως, στη σημερινή συγκυρία, πρωτοτυπεί. Γιατί εκπροσωπεί αντικοινωνικές δυνάμεις. Τις πιο αντικοινωνικές δυνάμεις, που βυσσοδομούν κατά του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για λόγους ιδεολογίας και ταξικών συμφερόντων».
Είπε ακόμη ότι «η "κατάληψη" του Μαξίμου από ανθρώπους που δεν κρατάνε από τζάκια, δεν έχουν σχέση με τη διαπλοκή, στάθηκαν πάντα απέναντι στη διαφθορά, δεν βλέπουν την πολιτική ως επάγγελμα και την εξουσία ως αυτοσκοπό. Αυτά είναι που θέλουν να σβήσουν, να εξαφανίσουν, να εξαερώσουν. Γι' αυτό μας επιτίθενται από όλες τις μεριές συκοφαντώντας, απειλώντας, βρίζοντας αλλά και χαϊδεύοντας»
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: