Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Πως οι δουλέμποροι κλείνουν τις συμφωνίες για να περνάνε τους μεταναστες στην Ελλάδα

Πως οι δουλέμποροι κλείνουν τις συμφωνίες για να περνάνε τους μεταναστες στην Ελλάδα

Mέσω ...Facebook γίνονται οι συνεννοήσεις και κλείνονται οι συμφωνίες Τούρκων διακινητών με τους παράτυπους μετανάστες για να περάσουν στην Ελλάδα, αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet...

2.500 στερλίνες το πέρασμα
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ χιλιάδες πρόσφυγες που έρχονται από τη Συρία στην Τουρκία και προσπαθούν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη έρχονται σε επαφή με τους διακινητές μέσω Facebook και όσοι καταβάλουν το ποσό των 2.500 στερλινών τους υπόσχονται οι διακινητές ότι θα τους περάσουν με τρόπο ασφαλή. Και την καλύτερη/ασφαλέστερη διακίνησή τους μάλιστα τους λένε ότι η περιβολή τους θα πρέπει να μοιάζει με δυτικών τουριστών.
Βεβαίως όπως είναι γνωστό οι διακινητες δεν πολυνοιάζονται για την πραγματική ασφάλεια ζωής των μεταναστών και αυτό που θέλουν απλώς είναι να μην εντοπιστούν οι ίδιο και η μπίζνα τους από τις αρχές. Έτσι βάζουν υπεράριθμους σε φτηνά φουσκωτά και σάπιες βάρκες και με ακατάλληλα σωσίβια - όλα όμως πανάκριβα.
Σωστικά γιλέκα στις ακτές
Είναι ενδεικτικό ότι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης κ. Εκρέμ Ντεμίρτας ( που πριν μερικές μέρες είχε συνάντηση στην Σμύρνη με τον Δήμαρχο της Λέσβου Σπύρο Γαληνό) δήλωσε στην Yeni Safak πως πριν λίγο διάστημα ήρθε σε πολλά ελληνικά νησιά και ότι η πλευρά των νησιών αυτών που βλέπει προς τα τουρκικά παράλια είναι γεμάτη με σωστικά γιλέκα και διαλυμένες λέμβους... Ο κ. Ντεμίρτας είπε ότι σχεδιάζουν με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων και τους Δημάρχους των δυο χωρών μια σύσκεψη κατά την οποία θα συζητήσουν για την οικονομική κρίση και τους παράνομους μετανάστες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: