Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Έλληνα είσαι άξιος της μοίρας σου....Αξιολύπητος από το γυμναστήριο μέχρι την κάλπη (ΦΩΤΟ)

Τελικά Έλληνα είσαι άξιος της μοίρας σου....Αξιολύπητος από το γυμναστήριο μέχρι την κάλπη (ΦΩΤΟ)
In Cauda Venenum, έλεγαν οι Λατίνοι (μτφρ στην ουρά είναι το δηλητήριο). Μια ζωή παραπονιέται ο Έλληνας για το ανάλγητο κράτος που τον ταλαιπωρεί και τον υποχρεώνει να στέκεται στις ουρές και τελικά αυτές οι ουρές του έγιναν βίωμα, δηλητηρίασαν την μικροαστική του φύση. 
Οι σκηνές που έλαβαν χώρα χθες βράδυ έξω από γνωστή αλυσίδα γυμναστηρίων είναι άνευ προηγουμένου και σε καμία περίπτωση δεν τιμούν την ανθρώπινη νοημοσύνη...


Η στρατηγική μάρκεντιγνκ της γνωστής αλυσίδας παρουσίασε προ λίγων ημερών μια σουπερ προσφορά προς....αθλουμένους. Ετήσια συνδρομή από 48€! Το δέλεαρ μεγάλο. Για αυτούς μόνο, όμως, που θα κάνουν εγγραφή μέσα σε 48 ώρες στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου! Και στήθηκαν τα Ελληνικά πρόβατα έξω από το γυμναστήριο μεσάνυχτα Κυριακής για να μη χάσουν την προσφορά! Ήμαρτον!

Έλληνα είσαι κοινωνικά ανάπηρος! Οι χθεσινές εικόνες είναι η θλιβερή κατάντια μιας κοινωνίας που από το γυμναστήριο έως την κάλπη πορεύεται με την δηλητηριώδη ψυχολογία της μάζας. Κι όταν αυτή η ψυχολογία την οδηγεί σε σφάλματα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, ζητάει και τα ρέστα.
Ειλικρινά από όλους αυτούς που στήθηκαν κυριακάτικα μεσάνυχτα στις ουρές της ντροπής δεν βρέθηκε ένας να του κόψει να σκεφτεί πως με τόσο κόσμο, η διεύθυνση του γυμναστηρίου θα κάνει χρυσές δουλειές και θα τρίβει τα χέρια της, αλλά ο ίδιος ουδέποτε πρόκειται να γυμναστεί αφού δε θα βρίσκει ούτε τετραγωνικό να σταθεί, πολλώ δε μάλλον διάδρομο ή όργανα;
Αλλά εδώ ο Έλληνας δεν έχει αναλογιστεί σοβαρότερα πράγματα. Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα ποδηγετείται κατά κόρον, ψηφίζει σαν πρόβατο και έχει το θράσος μετά να παραπονιέται κι όλας. Από την μαζική υποδοχή του δήθεν εθνάρχη Καραμανλή μέχρι τη δεκαετία του 80 που όλοι δήλωναν...σοσιαλιστές. Αλλά κι από τα μέσα του 90 όταν άπαντες μεταμορφώθηκαν σε ...εκσυγχρονιστές για να φτάσουν να ξαναχειροκροτούν μια δεκαετία αργότερα έναν άλλο...σωτήρα Καραμανλή και εν τέλει οι ίδιοι ψηφοφόροι αφού ντύθηκαν αγανακτισμένοι για λίγο φωνάζοντας ουστ και μουτζώνοντας έξω από τη Βουλή, έφθασαν να κάνουν “αντάρτικο” με την πρώτη φορά Αριστερά που τους την έφερε από...δεξιά!

Όλες οι αμαρτίες του Έλληνα απεικονίζονται στις ουρές. Είτε είναι ουρά του ΑΤΜ είτε του γυμναστηρίου. Και η μεγαλύτερη αμαρτία όλων είναι η παθητικότητά του που τον οδηγεί στην κακομοιριά!
«Σιγά! Μην στάξει η ουρά του γαιδάρου στο πηγάδι»! Η έκφραση αυτή λέγεται για ασήμαντες μικροζημιές, ενώ η μεγάλη ζημιά ήδη έχει γίνει. Και η μεγάλη ζημιά είναι πως ο Έλληνας δεν έχει κρίση. Δεν μπορεί να φιλτράρει τα ερεθίσματα που δέχεται πανταχόθεν. Άγεται και φέρεται από τον έναν και τον άλλο. Είναι απόλυτα προβλέψιμος για αυτό και κατευθυνόμενος από τα γραφεία μάρκετινγκ είτε πρόκειται για το σώμα του είτε για το μυαλό του. Η παιδεία του είναι τα χαζοσήριαλ και τα ριάλιτι, οι διαγωνισμοί χορού και μαγειρικής των αστέρων της μιντιακής νομενκλατούρας. Έχει χρεοκοπήσει μέσα του πριν χρεοκοπήσει η τσέπη του.
Έχει καταντήσει πρόβατο...
Και κάτι τελευταίο. Έλληνα να θυμάσαι πως τα πρόβατα ο βοσκός τα πάει πάντα για σφαγή, σπανίως τα τρώει ο λύκος...
Του Μάνου Χατζηγιάννη
 http://tilegrafima.gr/allcategories/listen/item/11478

Δεν υπάρχουν σχόλια: