Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΧΑΟΣ ΜΕ ΝΕΑ ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ! Μετανάστες επιχείρησαν να καταλάβουν πλοίο – Συμπλοκή με τα ΜΑΤ

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 8.30 μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν μαζικά στο «TerraJet». 

Οι συγκεντρωμένοι αρχικά προσπάθησαν να καταλάβουν τον καταπέλτη του πλοίου και να μπουν μαζικά σε αυτό και εκεί επενέβησαν τα ματ, με τα επεισόδια να γενικεύονται και στο λιμάνι να επικρατεί χάος...

Στη Λέσβο βρίσκονται περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες και καθώς ο αριθμός εκείνων που φθάνουν στο νησί είναι σημαντικά μικρότερος από εκείνων που φεύγουν κάνουν την κατάσταση.
Μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί ένας τραυματισμός πιθανότατα σοβαρός που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού.
Από το πρωϊ σημειώνονται σποραδικά επεισόδια με τα ΜΑΤ στο λιμάνι και στον καταυλισμό Καρά Τεπέ και όταν φτάνει πλοίο στο λιμάνι γενικεύονται αφού οι μετανάστες επιχειρούν να μπουν στο πλοίο.
Νωρίς το πρωί αναχώρησαν για Πειραιά 2.500 άτομα με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Άλλα 540 αναχώρησαν με το πλοίο «Blue Star 1» και 400 αναχωρούν τα μεσάνυχτα με το «Αριάδνη» για Καβάλα. Τη ίδια ώρα το «Τέρα Τζετ» που έχει προγραμματισθεί να αναχωρήσει τα μεσάνυχτα για Πειραιά με 1800, έχει 400 κενές θέσεις αφού δεν έχουν εκδοθεί δικαιολογητικά που θα επιτρέψουν σε όλο τον κόσμο να φύγει από το νησί. Κι αυτό τη στιγμή που για τις 5.30 αύριο το πρωί, έχει προγραμματισθεί νέο δρομολόγιο για Πειραιά με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το οποίο όμως ως τις 8.00 σήμερα το βράδυ δεν έχουν εκδοθεί εισιτήρια λόγω της μη έκδοσης δικαιολογητικών από τις αρμόδιες αρχές, που φαίνεται πως αδυνατούν να προχωρήσουν γρήγορα τη απαραίτητη διαδικασία λόγω έλλειψης υποδομών και προσωπικού.
Ο Δήμαρχος Λέσβου έχει ζητήσει να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο καταυλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: