Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Οι δημοσιογράφοι αιχμής του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΑΝΕΜΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΚΑΟΥΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

Από την Ιόλη Πιερίδη
Δύσκολες ώρες για την άλλοτε κραταιά επικοινωνιακή ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μέχρι πριν από μερικούς μήνες προσέτρεχαν δεκάδες εθελοντές...
και στρατολογούνταν ακτιβιστές των σόσιαλ μήντια. Ευτυχώς που πρόλαβαν και διορίστηκαν αρκετοί  από αυτούς στο κράτος αφού τώρα μόνο αυτοί δουλεύουν για τον  ΣΥΡΙΖΑ καθώς εκείνοι  που το έκαναν τζάμπα τα έχουν παρατήσει. Συμβαίνουν αυτά με τα κόμματα εξουσίας.
«Το ίδιο είχαμε πάθει κι εμείς» έλεγε πρόσφατα πρώην συνεργάτης του ΓΑΠ που κάποτε έλυνε κι έδενε και ξέρει πάρα πολύ καλά τα σόσιαλ μήντια.
Οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ  αυτές τις μέρες και γνωρίζουν (όσοι διορίστηκαν ως μετακλητοί στα υπουργεία) ότι  κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, αν και σε μερικές περιπτώσεις αυτή δεν είναι η μόνη εργασία που έχουν.
Σημαντικός είναι ο ρόλος πολλών δημοσιογράφων που έχουν αναλάβει ρόλο βοηθού του Νίκου Παππά με αντικείμενο τα θέματα επικοινωνίας όπως ο Κώστας Αρβανίτης που εργάζεται πυρετωδώς για το προφίλ του Τσίπρα στο οποίο στηρίζεται όλη η καμπάνια. Ο Κώστας Αρβανίτης δεν θέλησε να πλαισιώσει τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ όπως άλλοι δημοσιογράφοι(Καβαδία, Γιάμαλη, Μπατζιά κ.α) αλλά προτίμησε τον παρασκηνιακό ρόλο του έμπιστου. Άλλωστε δεν είναι φίλος μόνο του Παππά αλλά και του ίδιου του Τσίπρα ο οποίος λένε ότι απολαμβάνει πολύ το χιούμορ του.
Η ομάδα επικοινωνεί καθημερινά με τα δεκάδες σάιτ που προωθούν την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ, από το TVXS ως το Periodista και το Olympia αλλά και τους δικούς τους ανθρώπους που έχουν πλέον σε κάθε μικρότερο ή μεγαλύτερο ΜΜΕ.
Το τηλέφωνο του πανίσχυρου Νίκου Παππά βρίσκεται στην ατζέντα κάθε στελέχους ΜΜΕ (και αντίστροφα) και αυτές τις μέρες έχει πάρει φωτιά.
Ιδιαίτερο βάρος όπως πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει και στα σόσιαλ μήντια. Η επικοινωνιακή ομάδα έχει χάσει πολλές δυνάμεις αλλά διατηρεί ακόμα τους διορισμένους τουιτεράδες τους οποίους θεωρεί «βαρύ πυροβολικό».
 Η Κορίνα (Κυριακούλα) Βασιλοπούλου, δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών ήταν ταυτόχρονα από καιρό και στην ομάδα προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ  για το διαδίκτυο και όταν  ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση την τοποθέτησαν στο γραφείο τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών. Μία τοποθέτηση που όταν αποκαλύφθηκε είχε προκαλέσει διαδικτυακό σάλο (είχε προηγηθεί  η απρόκλητη λεκτική επίθεσή της στον Κώστα Στούπα με σεξιστικά υπονοούμενα).
Η Σοφία (στο τουίτερ ως thespirit) Μανδηλαρά έχει προσληφθεί ως βοηθός Ευρωβουλευτή όπως αναφέρει  η σελίδα του Στέλιου Κούλογλου (και κάποιες στην Κουμουνδούρου την ζηλεύουν για αυτό)  στο σάιτ του Ευρωκοινοβουλίου  (όπως και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κογιάννης που εργάζεται και στην ΕΡΤ και στο TVXS ο οποίος διατηρεί φιλία με τον Νίκο Παππά).  
Ο Άνεμος Ναυτίλος είναι άλλο ένα ακάουντ από την ομάδα προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόκειται για τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παναγόπουλο, όπως όλη η πιάτσα γνωρίζει και ο μεγαλύτερος εχθρός του είναι μάλλον ο σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος  με τον οποίο είχαν συγκρουστεί έντονα αφού ο τελευταίος θεώρησε ότι έκανε «καριέρα στο διαδίκτυο» χρησιμοποιώντας το όνομα της στήλης του (που είχε τότε στην Ελευθεροτυπία) και ότι πολλοί τον ακολουθούσαν γιατί νόμιζαν ότι είναι αυτός.
Στην Κουμουνδούρου κάποιοι λένε ότι έχει  προσληφθεί από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη και αν δεν είναι συνωνυμία,  υπάρχει όντως πρόσφατη πρόσληψη με αυτό το όνομα σύμφωνα με το ΦΕΚ.
Ο Kopritis είναι ένα από τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και λέγεται ότι ανήκει στην ομάδα Μπεκιάρη ο οποίος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επικοινωνιακή δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρείται πολύτιμος παίκτης. Το ότι συγκεντρώνει τα πυρρά της Κωνσταντοπούλου θεωρείται μάλλον προσόν για την υπόλοιπη ομάδα του που του δίνει  συγχαρητήρια όποτε την εκνευρίζει.
Ουσιαστικό αλλά όχι δημόσιο ρόλο, παίζει και παράγοντας  εναλλακτικού ΜΜΕ το οποίο έχει χαθεί τελευταία από το προσκήνιο παρότι κυριαρχούσε στο τουίτερ παλιότερα.
Αρκετοί που τον είδαν  στα γραφεία της Κουμουνδούρου, το διηγούνταν με μάτια γεμάτα έκπληξη καθώς κανένας μέχρι πρόσφατα δεν ήξερε τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια είναι ότι ούτε τα στελέχη της ομάδας του διαδικτύου είχαν κάποια σχέση με το κόμμα πριν το 2012. Οι κακές γλώσσες και οι παλιές καραβάνες του ΣΥΡΙΖΑ τους βλέπουν καχύποπτα αλλά εκείνοι υποστηρίζουν ότι είναι πολιτικοί και όχι επαγγελματικοί οι λόγοι της ένταξής τους στην ομάδα επικοινωνίας.
 Το τελευταίο διάστημα έχουν εγκαταλείψει την ομάδα πολλοί από τα παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν αλλά έχει γίνει απόπειρα να στρατολογηθεί νέο αίμα από τους ακτιβιστές του διαδικτύου.
Δύο από τα πιο πολιτικά ακάουντ στα σόσιαλ μήντια που έστρεφαν τα πυρρά τους αλύπητα προς όλους τους πολιτικούς, τελευταία τα επικεντρώνουν μόνο στους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πιο σημαντική ομάδα κρούσης όμως είναι η «δημοσιογραφική ομάδα Παππά» όπως την αποκαλούν οι άσπονδοι φίλοι του στο κόμμα. Είναι δημοσιογράφοι των συστημικών ΜΜΕ και πολλοί από αυτούς κάνουν ρεπορτάζ ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εύκολο να καταλάβετε ποιοι είναι αφού παρότι δουλεύουν για τους «νταβατζήδες» όταν δίνουν το ρεπορτάζ ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεφεύγουν χιλιοστό από την κομματική γραμμή και τα νον πέιπερ. 
Ο Νίκος Παππάς είναι αγαπητός και σε αρκετούς ιδιοκτήτες σάιτ, που τους συναντά συχνά και εκείνοι τον αποκαλούν φίλο τους και ζητάνε από τους δημοσιογράφους τους «να μην τον χτυπάνε».  Οι φιλίες αυτές δοκιμάζονται πάντα όταν ο έχων την εξουσία την χάνει. Ο Γιώργος Πεταλωτής, ο Γιώργος Ελενόπουλος, αλλά και ο Γιώργος  Μουρούτης,  μπορούν να διηγηθούν άπειρες τέτοιες ιστορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: