Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Βόμβα: Ομαδική αποχώρηση 63 μελών από την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου

Νέα προβλήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ αφού οι διαρροές από το εσωτερικό του δεν έχουν τελειωμό, την στιγμή μάλιστα που πλησιάζει η εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ρεπορτάζ Φώτης Κατσούφης
Με ανακοίνωσή τους 63 μέλη της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι γνωστοποίησαν ότι αποχωρούν από το κόμμα...

Μεταξύ αυτών που αποχώρησαν είναι και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι Γαλατσίου Σπύρος Παναγιώτου και Άρης Παπαδοκωστόπουλος, ο Ρούντυ Ρινάλτι της ΚΟΕ, η Σόφη Παπαδογιάννη η οποία ήδη εντάχθηκε στη Λαϊκή Ενότητα και ο Στέργιος Θεοδωρίδης υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές.
Στην αιχμηρή ανακοίνωσή τους σχετικά με την αποχώρησή τους τα 63 μέλη της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι κάνουν λόγο για έναν μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεί να στεγάσει τις ελπίδες και τις προσδοκίες του λαού για μια άλλη πορεία.
Εξηγώντας όλους τους λόγους για τους οποίους αποχώρησαν τα 63 μέλη της Οργάνωσης στο Γαλάτσι στην μακροσκελή ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:
«Σε αυτόν το ΣΥΡΙΖΑ δεν χωράμε, εξέλειπαν οι λόγοι παραμονής μας,αναφέρουν στην επιστολή αποχώρησης , που υπογράφουν  63 μέλη της Οργάνωσης Μελών του Σύριζα Γαλατσίου
Εξέλειπαν οι λόγοι….
Οι στιγμές που περνάει η χώρα και ο λαός είναι δύσκολες και δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Ο ΣΥΡΙΖΑ των ελπίδων και των προσδοκιών, η δυνατότητα της χώρας για έναν άλλο δρόμο, τον δρόμο της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας, της δημιουργίας ακυρώθηκε με ευθύνη της ηγετικής ομάδας (Τσίπρας-Μαξίμου) που χειρίστηκε μόνη της τις τύχες της χώρας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο κατακαλόκαιρο, παραμονές 15 Αυγούστου, ψήφισε το Τρίτο Μνημόνιο. Ένωσε τις δυνάμεις της με τις μνημονιακές δυνάμεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, δικαίωσε με τη στάση της όλα τα εκβιαστικά επιχειρήματα της τρόικα και των αντιπροσώπων της στη χώρα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από το προσκύνημα στις επιταγές των τοκογλύφων δανειστών.
Το κυριότερο αντί να ανατρέψει τα μνημόνιο, αντί να σεβαστεί το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, βαθαίνει την μνημονιακή καταστροφή της κοινωνίας και της χώρας μας, την  καταδικάζει σε μια χωρίς τέλος επιτροπεία που ακυρώνει το Σύνταγμα, τη Βουλή και κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός εμπαίζει το κόμμα, περιφρονεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, καταργεί κάθε καταστατική διάταξη του Συνεδρίου και των αποφάσεων του κόμματος. Η ΚΕ δεν κλήθηκε να πάρει αποφάσεις ούτε κατόπιν εορτής καθώς  εξαπατήθηκε με την πρόταση για συνέδριο που δεν τηρήθηκε εν γνώσει της ηγετικής ομάδας καθώς είχε ήδη παρθεί η απόφαση για εκλογές το Σεπτέμβρη.
Σε αυτόν το ΣΥΡΙΖΑ δεν χωράμε, εξέλειπαν οι λόγοι παραμονής μας, αισθανόμενοι  παράλληλα το βάρος που μας αναλογεί για τις εξελίξεις από την συμμετοχή μας σε αυτόν .
 Αυτός ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να στεγάσει τις ελπίδες και τις προσδοκίες του λαού για μια άλλη πορεία.
Αντιλαμβανόμαστε ότι, στο ημίφως των εξελίξεων και των σκηνοθετημένων πολώσεων, υπάρχουν χιλιάδες κόσμου εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παραμένει μετέωρος, αποσβολωμένος, αρνούμενος να δεχτεί αυτό που βλέπει, ματαιωμένος. Ζητά χρόνο για να καταλάβει, να βιώσει, να ξεπαγώσει, να τοποθετηθεί και γι αυτό  θεωρούμε αναγκαίο να συζητήσουμε σε βάθος το πως φθάσαμε ως εδώ.
Υπάρχει φως ακόμα και στις πιο σκοτεινές γωνιές της νύχτας που έρχεται.
Θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους της ελπίδας και της αξιοπρέπειας.
 Είμαστε παρόντες στους μικρούς και μεγάλους αγώνες της πόλης μας, στους χώρους όπου η ηθική ξανασυναντά την πολιτική, σε νέες ενότητες σε παλιά και νέα μονοπάτια ,ψηλαφώντας σκέψεις και ιδέες για το πώς μπορεί να υπάρξουμε ως άνθρωποι και ως χώρα.
Η ζωή συνεχίζεται, με ό,τι έχει και ό,τι της λείπει. Προχωράμε
 1. ΑΛΕΞΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
 2. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣ
 3. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
 4. ΒΟΥΡΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
 5. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
 6. ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ
 7. ΓΚΟΝΤΙΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
 8. ΓΡΑΤΣΙΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
 9. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
10. ΔΕΡΜΕΝΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
 11. ΔΙΑΜΑΝΤΑΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
 12. ΔΙΑΜΑΝΤΑΤΟΥ ΖΩΗ
 13. ΔΙΑΜΑΝΤΑΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
 14. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΙΑΣΟΝΑΣ
 15. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
 16. ΚΑΒΟΥΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
 17. ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΝΙΚΑΝΟΡΑΣ
 18. ΚΑΡΑΛΙΑΣ ΗΛΙΑΣ
 19. ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
 20. ΚΑΣΤΡΙΤΣΗΣ ΤΑΣΟΣ
 21. ΚΕΧΡΟΛΟΓΟΥ ΚΟΡΙΝΑ
 22. ΚΟΡΔΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
 23. ΚΟΥΚΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 24. ΚΟΥΚΟΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
 25. ΚΟΥΜΕΡΤΑ ΙΩΑΝΝΑ
26.  ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
 27. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ
 28. ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ ΟΛΓΑ
 29. ΜΑΛΛΙΟΥ ΑΝΝΑ
 30. ΜΑΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
 31. ΜΑΡΗ ΕΛΛΗ
 32. ΜΟΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 33. ΜΠΑΚΙΡΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 34. ΜΠΟΖΙΚΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
 35. ΜΠΟΥΡΛΑΚΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
 36. ΝΙΚΟΛΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 37. ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
 38. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
 39. ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
 40. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
 41. ΠΑΝΟΥΣΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
 42. ΠΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
 43. ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΗ
 44. ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 45. ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
 46. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
 47. ΠΙΚΟΥΛΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
48. ΡΙΝΑΛΝΤΙ ΡΟΥΝΤΙ
 49. ΡΟΥΝΤΖΟΥΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
 50. ΣΑΧΕΡ ΑΡΕΤΗ
 51. ΣΑΧΕΡ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
 52. ΣΙΜΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 53. ΣΟΥΓΚΛΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
 54. ΣΟΥΦΛΕΡΗ ΣΤΕΛΛΑ
 55. ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 56. ΣΤΕΦΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
 57. ΤΖΟΒΑΣ ΝΙΚΟΣ
 58. ΤΟΥΝΤΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
 59. ΤΣΑΦΑΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
 60. ΤΣΙΩΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
 61. ΦΟΥΝΤΑ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ
 62. ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΟΦΙΑ
 63. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: