Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Η τηλεοπτική εκπόρνευση του ΣΥΡΙΖΑ και η Ολγα

Με έναν εντελώς άκομψο τρόπο και δίχως να μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του, ο τέως πρωθυπουργός αντιμετώπισε την Ολγα Τρέμη λες και ήταν η ιδιοκτήτρια του Mega σε ένα σημείο του χθεσινού debate, για ηλιθίους, που αφορούσε το σχέδιο εξυγίανσης των ΜΜΕ.
Αφού επί 7 μήνες η κυβέρνηση Τσίπρα κωλοτρίβονταν με όλους τους θαλασσοδανεισμένους καναλάρχες, για να καταλήξει να συνεργαστεί με τον υπόκοσμο των...
ΜΜΕ, ο τέως πρωθυπουργός ξέσπασε στην Ολγα-ενώ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει με χιούμορ την ερώτησή της.
Οταν όλοι σχεδόν οι βουλευτές πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια εκπορνεύονται τηλεοπτικά στα ιδιωτικά κανάλια, όταν και ο τελευταίος κατσαπλιάς συριζαίος, που έγινε νοματαίος και βγήκε βουλευτής υποδυόμενος τον αντιμνημονιακό βρήκε φιλοξενία στο Mega (μια και τα κανάλια αναζητούν τα πιο σούργελα από τους πολιτικούς, τους καλλιτέχνες, τους δημοσιογράφους κλπ για να κάνουν τηλεθέαση), όταν όλη η Κουμουνδούρου έχει παρελάσει από το κανάλι της Μεσογείων, ξαφνικά ο τέως πρωθυπουργός θυμήθηκε να κάνει επανάσταση ενάντια στην Τρέμη!
Οταν δεν υπάρχει πολιτικό σούργελο όλων των κομμάτων που να μην έχει εμφανιστεί στα ιδιωτικά κανάλια τα οποία στελεχώνουν εξίσου σούργελα παρουσιαστές-"δημοσιογράφοι", δεν έχει κανένα δικαίωμα ο Τσίπρας να κάνει αυτού του είδους την προσωπική επίθεση.
Οταν ο ίδιος είχε ζητήσει από τους βουλευτές του να αρνηθούν τα δωρεάν κρατικά αυτοκίνημα αλλά όλοι σχεδόν τον έγραψαν τυφλωμένοι από την χλίδα και την βουλιμία για εξουσία, πως θα μπορούσαν να κόψουν την τηλεοπτική τους πρέζα;
Εχουμε βαρεθεί όλα αυτά τα χρόνια να βλέπουμε τα σούργελα του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων στις τηλεοράσεις.
Δεν είναι δυνατόν λοιπόν οι εκπορνευμένοι τηλεοπτικά πολιτικοί μας, αίφνης να κάνουν επίθεση ούτε καν στους ιδιοκτήτες των καναλιών, αλλά στους δηοσιογράφους.
Και στο κάτω κάτω γιατί θα έπρεπε να περάσουν 7 μήνες και όχι 7 μέρες για να παρουσιάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το σχέδιο Νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες;
Θα σας πούμε εμείς το γιατί: Γιατί όλο αυτό το διάστημα τα στελέχη του Μαξίμου νταλαβερίζονταν με τους μηντιάρχες.
Οπως ακριβώς κάνουν τα στελέχη του Μαξίμου στην διάρκεια της μεταπολίτευσης.
Οπότε οι μαγκιές στην Τρέμη υποβιβάζουν τον Αλέξη σε πελάτη καφενείου στους Παπαδάτες Πρέβεζας, από όπου κατάγεται και ο Κώστας Γιώτης-DHI  την θαλαμηγό του οποίου απολαμβάνει να πιλοτάρει ο τέως πρωθυπουργός.
«Κυρία Τρέμη, είμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω. Γιατί διαμαρτύρεστε; Έχετε τη μύγα και μυγιάζεστε;» ήταν η ειρωνική φράση του τέως πρωθυπουργού προς την άνκορ-γούμαν του Mega, όταν η δεύτερη εξανέστη για το ζήτημα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Μάκη Γιομπαζολιά σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης που προωθούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη γνωστή θέση περί επιχειρηματιών που, ενώ χρωστούν, επιμένουν να διεκδικούν περαιτέρω δανειοδοτήσεις.
Η Όλγα Τρέμη, μολονότι δεν είχε το λόγο, αντέδρασε έντονα, απαιτώντας διευκρινίσεις ώστε να μην καλλιεργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.
Ο κ. Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να πλήξει την κυρία Τρέμη επί προσωπικού, με την ατάκα περί μύγας και μυγιάσματος. Η δημοσιογράφος ανέβασε τους τόνους και απαίτησε να της δοθεί ο λόγος, κάτι που όμως απέρριψε καθέτως ο συντονιστής του ντιμπέιτ, Πάνος Χαρίτος. Η Όλγα Τρέμη αρνήθηκε να ησυχάσει και εξακολούθησε να διαμαρτύρεται, επιμένοντας στο ξεκαθάρισμα του νοήματος όσων υπαινίσσεται ο τέως πρωθυπουργός.
Η επίμονη άρνηση του Πάνου Χαρίτου να ενδώσει στην πίεση της συναδέλφου του και με δεδομένη την προϋπόθεση τήρησης των εξ αρχής συμπεφωνημένων επί της διαδικασίας, η κυρία Τρέμη αναγκάστηκε να υποχωρήσει -τουλάχιστον στη δεδομένη φάση.
Μπορεί χιλιάδες κάφροι ανάμεσα στους θεατές του ντιμπέι να χάρηκαν επειδή θεωρούν  ότι η Τρέμη είναι η εκπρόσωπος του "συστήματος"-προφανώς γι΄αυτό και ο Τσίπρας επέλεξε να της απευθυνθεί με αυτόν τον πεζοδρομιακό τρόπο.
Ηταν ένα ακόμη σοκ για τους σκεπτόμενους ψηφοφόρους αυτή η αντίδραση.
Προφανώς ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται "στα όριά του".
Οσο για την Ολγα όσοι την γνωρίζουν πιστεύουν ότι δεν θα αφήσει αναπάντητη την επίθεση του Τσίπρα που θα μπορούσε να θεωρηθεί και χτύπημα κάτω από τη ζώνη όπως έγραψε το Πρώτο Θέμα.
Και να γιατί>
Στη παρέα υπήρχαν δημοσιογράφοι από το λεγόμενο βαθύ πολιτικό ρεπορτάζ και η συζήτηση για τους ωτακουστές είχε εκρηκτικό ενδιαφέρον.
Η διήγηση μας πήγε πίσω στα πέτρινα χρόνια της Νομικής που γέννησε τους μετέπειτα επαναστάτες της πολιτικής οι οποίοι χάρη στον Ανδρέα έπιασαν τα πόστα και κατάφεραν πέρα από τον θυρωρό της πολυκατοικίας τους να τους γνωρίσει ολόκληρη η Ελλάδα.
Ο Στέφανος Τζουμάκας θα έκανε έναν πιο δηλητηριώδη απολογισμό:
-Σπαταλήσαμε-οι Πασόκοι- την πρώτη τετραετία για να βγάλουμε γκόμενες, την δεύτερη για να βγάλουμε λεφτά και την τρίτη για να πάμε φυλακή!
Πρωταγωνιστικό ρόλο όπως παραδέχεται ο Στέφανος, σ΄αυτή την πορεία είχαν κάποια κορίτσια, όπως η Όλγα Τρέμη που «περπατούσε και έτριζαν τα τσιμέντα».
Ήταν τότε που στην Νομική Σχολή της Αθήνας αντίκρυζες μια θάλασσα από τα γνωστά πράσινα αμπέχωνα, την στολή των επαναστατημένων φοιτητών.
Στην ίδια ενδυματολογική κατεύθυνση και οι επιλογές των κοριτσιών που κάποιος ζηλιάρης μόδιστρος –gay πρέπει να ήταν-τους έδωσε το προσωνύμιο ταγάρια.
Ανάμεσα στα ταγάρια οι μυτερές γόβες στις οποίες κατέληγαν οι χυτές αδύνατες γάμπες της Όλγας Τρέμη, ολοκληρώνοντας μια στυλιστική πανδαισία την οποία μονοπωλούσε η υπογραφή του Οίκου Chanel-ακόμη και σ΄εκείνα τα μεταξωτά κομμάτια υφάσματος που δεν ήταν εκτεθειμένα στην δημόσια θέα-δημιουργούσε ένα θανατηφόρο κοκτέηλ αισθησιασμού από το οποίο μόνο οι εκρήξεις βομβών του Κουφοντίνα-πήγαινε πακέτο με την εποχή-θα μπορούσαν να σου αποσπάσουν την προσοχή.
Η Όλγα και η αδελφή της-αεροσυνοδός της Alitalia  και κούκλα επίσης-κόρες εύπορου εμπόρου από την Λάρισα έμοιαζαν σαν να είχαν βαπτισθεί στην Fontana di Trevi. Έτσι μόνο θα μπορούσες να εξηγήσεις την αριστοκρατική φινέτσα τους.
Σε μια ανδροκρατούμενη δημοσιογραφία ένα κορίτσι με τα προσόντα της Όλγας -και μάλιστα κνίτισα- ήταν μοιραίο να βαδίσει σαν γαζέλα στην πασαρέλα της δόξας καθώς οι πόρτες άνοιγαν η μία μετά την άλλη και άκουγες μόνο το τρίξιμο από τους μεντεσέδες των ανδρικών καρδιών που ράγιζαν.
Γνωστός εκδότης εμπύρετος από τη ζήλια έγραφε δηλητηριώδη σχόλια ενώ ένας από τους συζύγους της έδειχνε απαρηγόρητος όταν η Όλγα απομακρύνθηκε από κοντά του.
-Υπάρχουν πολλές γυναίκες αλλά καμία σαν την Όλγα…
 θα εξομολογηθεί σχεδόν βουρκωμένος, ενώ παραδίπλα βρισκόταν η μετέπειτα σύζυγός του…
Ήταν τόση η αδυναμία που τις είχαν οι- ισχυροί συνήθως- άνδρες της ζωής της που έσπευδαν να της μεταφέρουν ακόμη και την γκαρνταρόμπα της όταν επρόκειτο να φωτογραφηθεί για τις ανάγκες των συνεντεύξεων που παραχωρούσε κατά καιρούς.
Κορυφαίοι πολιτικοί -που την βοηθούν ως σήμερα στην καριέρα της- είχαν πέσει ευτυχισμένα θύματα της γλυκιάς σαγήνης της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: